Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τα πτυχία του Αλκ. Στεφανή - Λάσπη καταγγέλλει ο υφ. Άμυνας

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τα πτυχία του Αλκ. Στεφανή - Λάσπη καταγγέλλει ο υφ. Άμυνας
Λάσπη και αθλιότητες καταγγέλλει ο υφυπουργός Άμυνας
Τις έντονες αντιδράσεις της κυβέρνησης και του υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιαδή Στεφανή προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα δύο master που φέρεται να κατέχει ο κ.Στεφανής, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για fake αριστεία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα που έχει τίτλο «Στρατηγέ μου, ποια είναι τα πτυχία σας», αν και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δηλώνει ότι έχει MBA από Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, αναφέρεται ότι το εν λόγω πανεπιστήμιο δεν παρέχει τέτοιου είδους μεταπτυχιακά.
Παράλληλα το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το ένα μεταπτυχιακό του κ.Στεφανή απουσιάζει από τον ιστότοπο της κυβέρνησης ενώ δεν φαίνεται από πού το απέκτησε ενώ υπογραμμίζεται ότι προβληματισμός υπάρχει και για το αντικείμενο των σπουδών του κ. Στεφανή.
Επιπλέον, η εφημερίδα θέτει το ερώτημα για το αν έχουν αναγνωριστεί τα μεταπτυχιακά του από τον αρμόδιο ελληνικό φορέα ΔΟΑΤΑΠ.
Στο δημοσίευμα αντέδρασαν έντονα τόσο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν, ούτε με πτοούν την ώρα που χειρίζομαι κρίσιμα για την Πατρίδα μας θέματα.
Και για τους εκ του πονηρού ερωτώντες, ιδού τα πτυχία μου (επισυνάπτονται).
Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων.
Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρόνια 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο.
Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο Πρόεδρος της επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου.
Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού» ανέφερε στη δήλωση του ο κ.Στεφανής


Image



Image


Πέτσας: Ανήθικη επίθεση

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έκανε λόγο για ανήθικη επίθεση
«Είδαμε σήμερα μία ανήθικη επίθεση στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.
Επίθεση σε ποιον;
Σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί 4 δεκαετίες τον Ελληνικό Στρατό και τίμησε το εθνόσημο.
Σε έναν διακεκριμένο αξιωματικό που εξελίχθηκε στην ιεραρχία του Στρατού και έγινε Αρχηγός ΓΕΣ.
Τοποθετήθηκε μάλιστα σε αυτή τη θέση, λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του, από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Σε έναν άνθρωπο που επωμίζεται τώρα ένα εθνικά κρίσιμο έργο, αυτό του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος ως επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων.
Επίθεση γιατί;
Για να υπονομευθεί η εθνική ομοψυχία σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα;
Για να υπονομευθεί το έργο που έχουμε αναλάβει, κατ’ απαίτηση όλων των Ελλήνων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα;
Μάταιος κόπος.
Με την Ελλάδα ενωμένη, η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και την ευημερία των Ελλήνων» ανέφερε ο κ.Πέτσας.

ΣΥΡΙΖΑ: Πόση fake αριστεία θα αντέξει ο κ. Μητσοτάκης

Ο κ. Στεφανής «βάφτισε» MBA ένα απλό σεμινάριο, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και διερωτάται «πόση fake αριστεία θα αντέξει ο κ. Μητσοτάκης».
Όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση της fake αριστείας ξαναχτύπησε. Ο κ. Διαματάρης φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή στα πλαστά βιογραφικά. Ο υφυπουργός κ. Στεφανής επιμένει να ισχυρίζεται ψευδώς πως έχει δύο MBA, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, από τα έγγραφα που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα σήμερα, προκύπτει τελικά πως «βάφτισε» MBA ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης ενός σεμιναρίου και ένα Master of Science.
Μιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον κ. Στεφανή, όπως είχε κάνει άλλωστε και με τον κ. Διαματάρη για να αποπεμφθεί τελικά μετά από δύο μέρες, ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα: Πόση fake αριστεία θα αντέξει στην κυβέρνησή του;

Η απάντηση της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλκιβιάδης Στεφανής έχει αποδείξει την αριστεία του υπηρετώντας 40 χρόνια την πατρίδα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε για Αρχηγό του ΓΕΣ. Με τα ίδια πτυχία.
Όπως τονίζεται, «τους τίτλους σπουδών θα ζήλευε η πλειονοτητα των υπουργών του κ. Τσίπρα.
Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι τα σύνορα πλέον θα φυλάσσονται.
Και ο κ. Στεφανης θα παίξει σημαντικό ρόλο στη φύλαξη τους.
Αλλά από αυτούς που έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και θέλουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο».

Τι υποστηρίζει η ΕΦΣΥΝ

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, «το πρώτο MBA που υποτίθεται ότι κατείχε και ήταν αναρτημένο στο βιογραφικό του κ. Στεφανή στο ΥΠΕΘΑ (και απουσίαζε από τον ιστότοπο της κυβέρνησης) είναι ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης (certificate).
Θα ήταν ευχής έργον να μας εξηγήσουν ο κ. Στεφανής και η κυβέρνηση σε ποια χώρα του κόσμου ένα certificate λογίζεται ως MBA.
Το δεύτερο MBA τελικά (από τις ΗΠΑ) δεν ήταν MBA... αλλά MSc.
Δέκα χρόνια τώρα ο κ. Στεφανής δήλωνε ότι έχει MBA, ενώ το πτυχίο του αναφέρει MSc».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης