Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αποκλιμάκωση αλλά όχι λύση της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας με τη «Φάση 1»

Fitch: Αποκλιμάκωση αλλά όχι λύση της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας με τη «Φάση 1»
Ορατός ο κίνδυνος νέας κλιμάκωσης της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας, σύμφωνα με τη Fitch
Για αποκλιμάκωση αλλά όχι λύση στην της εμπορική διαμάχη ΗΠΑ -Κίνας κάνουν λόγο οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings.
«Η εμπορική συμφωνία «Φάση 1»  που έχει επιτευχθεί μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων διαπραγματευτών, αντισταθμίζει τις ζημιές που προκλήθηκαν στο παγκόσμιο εμπόριο.
Παρ 'όλα αυτά, οι εμπορικές εντάσεις παραμένουν υψηλές και η πιθανή κλιμάκωση παραμένει ένας σημαντικός κίνδυνος», προειδοποιούν οι αναλυτές.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις,  το επιτόκιο των αμερικανικών δασμών θα υποχωρήσει στο 16% από το 25%. Αυγούστου θα εφαρμοστεί, κάτι που Πρόκειται για μία σημαντική μεταστροφή των ΗΠΑ, καθώς οι αναλυτές της Fitch είχαν εκτιμήσει ότι οι δασμοί που είχαν ανακοινωθεί τον Αύγουστο, θα εφαρμοζόντουσαν πλήρως.
«Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε ότι η οικονομία της Κίνας θα αναπτυχθεί με ρυθμό περίπου 6% το 2020, σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις μας για αύξηση του ΑΕΠ κατά +5,7%.
Η κινεζική ανάπτυξη με τη σειρά της, θα στηρίξει τις προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία, βοηθώντας το παγκόσμιο ΑΕΠ να σταθεροποιηθεί το 2020, αφού μειωθεί φέτος στο 2,6% από 3,2% το 2018.

Image

Image

Παρόλα αυτά, ο εμπορικός πόλεμος απέχει πολύ από τη λήξη του, παρά την επίτευξη της συμφωνίας για τη «Φάση 1», σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης.
Οι αμερικανικοί δασμοί στις κινεζικές εισαγωγές θα παραμείνουν πολύ πάνω από το επίπεδο του 3% περίπου πριν από την έναρξη του εμπορικού πολέμου.
Εν τω μεταξύ, η Fitch πιστεύει ότι οι βασικές στρατηγικές εντάσεις θα παραμείνουν μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, ιδίως σε τομείς όπως η τεχνολογία, γεγονός που συνεπάγεται σημαντικά εμπόδια στην πλήρη επίλυση του εμπορικού πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης