Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Το ελληνικό φυτώριο software engineers της Upstream

tags :
Το ελληνικό φυτώριο software engineers  της Upstream
Ολοκληρώθηκε η επιλογή & εκπαίδευση 10 νέων μηχανικών λογισμικού – η απάντηση της ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας κατά του brain drain
Με επιτυχία εκτυλίσσεται το πρόγραμμα 12μηνης έμμισθης πρακτικής άσκησης Start at Upstream, με 10 νέους μηχανικούς λογισμικού και πληροφορικής να εντάσσονται πλέον στις ομάδες software developers της ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας.
Στο εξής θα υποστηρίζουν την ανάπτυξη των υπηρεσιών της Upstream, οι οποίες απευθύνονται σε μια διευρυμένη διεθνή αγορά 1,2 δισ. ανθρώπων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που στόχο έχει αξιοποιώντας το κατηρτισμένο τεχνολογικά δυναμικό της εταιρείας, να δημιουργήσει ένα φυτώριο εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων στον τομέα των νέων τεχνολογιών, κρίσιμο για την ανάπτυξη της χώρας και με σημαντικές ελλείψεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ολοκλήρωσαν ήδη το δίμηνο εντατικής εκπαίδευσης, κατά το οποίο καθημερινά μελετούσαν και ολοκλήρωναν ασκήσεις σε διαφορετικές θεματικές με μέντορες τους έμπειρους μηχανικούς της εταιρείας,  που  καθοδηγούσαν τα παιδιά και αξιολογούσαν την πορεία τους. Με την ολοκλήρωση του εντατικού διμήνου εκπαίδευσης οι 10 νέοι και νέες software engineers είναι έτοιμοι να γίνουν αναπόσπαστα μέλη των διαφορετικών ομάδων της Upstream και για τους επόμενους 10 μήνες θα εργαστούν σε πραγματικές συνθήκες πάνω στο προϊοντικό πορτφόλιό της. Μετά το πέρας του προγράμματος τον επόμενο Οκτώβριο, η Upstream προτίθεται να εντάξει στο δυναμικό της μέρος των νέων μηχανικών, καλύπτοντας οργανικές θέσεις. Μάλιστα, σκοπός της εταιρείας είναι να καθιερώσει το Start at Upstream ως θεσμό.
Η CTO της Upstream, Ναταλία Μήλα, δήλωσε σχετικά: «Τα παιδιά πέρασαν με επιτυχία από όλες τις προκλήσεις και πλέον ανυπομονούμε να τα δούμε να συνεισφέρουν στις καινοτόμες μας υπηρεσίες. Πιστεύουμε, ότι στους επόμενους μήνες θα έχουν αποκτήσει την απαραίτητη πρακτική εμπειρία, που χρειάζονται για να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας και εφόδια σημαντικά για το υπόλοιπο της καριέρας τους. Στον τομέα των νέων τεχνολογιών και ειδικά του software engineering η Upstream θεωρείται και είναι “σχολείο”. Όμως η έλλειψη ικανού αριθμού ανθρώπων με την κατάλληλη κατάρτιση στον τομέα είναι παγκόσμιο φαινόμενο και μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την αγορά εργασίας. Αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημά μας στην τεχνογνωσία και να χτίσουμε τη δική μας ακαδημία μηχανικών λογισμικού, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα καταμέτωπα. Μέχρι στιγμής έχουμε δικαιωθεί.».
«Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία» σημείωσε ένας από τους 10 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Start at Upstream, ο Ανδρέας Δεδούσης και προσέθεσε: «Από την ημέρα του bootcamp, αλλά και μετά την επιλογή μου, την πρώτη ημέρα στα γραφεία της Upstream, κατάλαβα το επίπεδο που απαιτούνταν από εμάς, το know-how των δασκάλων μας, και τη μοναδική ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας. Οι μέντορές μας είναι πραγματικοί εξπέρ στον τομέα τους και είναι σημαντικό ότι μας καθοδηγούν σε κάθε μας βήμα με προθυμία και μεταδοτικότητα. Όλα όσα έχουμε μάθει στο διάστημα της βασικής εκπαίδευσης, μας έχουν ήδη δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μας έχουν ανοίξει τους ορίζοντες.  Νιώθουμε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Όλοι ανυπομονούμε!».
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα εκκίνησε στις 23 Ιουλίου και υποδέχθηκε αιτήσεις μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Υποβλήθηκαν 260 βιογραφικά και ακολούθησε ο πρώτος γύρος αξιολογήσεων και συνεντεύξεων, που κατέληξε στην επιλογή 25 υποψηφίων για την επόμενη φάση. Αυτή περιελάμβανε μια σειρά νέων αξιολογήσεων με κορύφωση το τελικό τους assessment στο πλαίσιο εντός εντατικού bootcamp με τεστ κώδικα σε διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού και ομαδικές δραστηριότητες για την αξιολόγηση των soft skills των υποψηφίων. Από αυτήν τη διαδικασία προέκυψαν οι τελικοί επιλαχόντες.
Η Upstream έχει παρουσία σε περισσότερες από 45 χώρες σε Λατινική Αμερική, Αφρική και NA Ασία, όπου συνεργάζεται με περισσότερους από 60 παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Το δυναμικό της εταιρείας αριθμεί 280 εργαζόμενους, 25 και πλέον εθνικοτήτων σε 9 γραφεία ανά τον κόσμο.  H πλειονότητά τους βρίσκεται στην Αθήνα, όπου είναι το operations center και ολόκληρο το R&D της εταιρείας, μια πολυμήχανη, νέα και με υψηλή ειδίκευση ομάδα μηχανικών, αναλυτών και digital marketers, οι οποίοι είναι πρωτοπόροι στην υιοθέτηση των τελευταίων τεχνολογιών σε τομείς όπως το artificial intelligence και το machine learning.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης