Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Δεν συμφέρει κανέναν ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία – Διπλωματικά είναι μόνη της

Γεωργιάδης: Δεν συμφέρει κανέναν ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία – Διπλωματικά είναι μόνη της
Στις αρχές του 2020 θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Την θέση ότι δεν συμφέρει κανέναν ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι διπλωματικά μόνη της.
«Η θέση της Γερμανίας είναι ξεκάθαρη και θεωρεί παράνομη τη συμφωνία.
Είναι λογικό να δυσκολεύεται αφού έχει συμφέροντα.
Από εκεί και πέρα, ο Erdogan έχει κάνει μια παράνομη πράξη η οποία δεν παράγει τίποτα ως αποτέλεσμα.
Είναι μεγάλο κέρδος για την Ελλάδα ότι έβαλε όλες τις μεγάλες δυνάμεις να πουν ότι είναι παράνομο.
Δώρο μας έκανε.
Η Τουρκία διπλωματικά είναι μόνη της.
Δεν υπάρχει ούτε μία χώρα να την υποστηρίξει» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να γίνει θερμό επεισόδιο διότι δεν συμφέρει κανέναν.
Ο κ.Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα πρόσφατα ταξίδια του σε ΗΠΑ, Γερμανία.
«Στις ΗΠΑ ήμουν από τους κεντρικούς ομιλητές του Capital Link.
Πέρα από την ομιλία μου, είχα συναντήσεις με περίπου 50 εκπροσώπους μεγάλων funds.
Ήταν ένα ταξίδι εποικοδομητικό στο οποίο είδαμε επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και κάποιους που επενδύουν ήδη.
Το φετινό forum ήταν το πιο μεγάλο σε συμμετοχή που έχει συμβεί τα τελευταία 15 χρόνια και εκεί μίλησαν επιχειρηματίες που έχουν ήδη έρθει σε επαφή με την κυβέρνηση και έχουν δει μεγάλη πρόοδο στις συνεργασίες τους.
Εμείς δουλεύουμε σε δύο επίπεδα, το πρώτο είναι το γενικό νομοθετικό πλαίσιο για να διαμορφώνουμε ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για όλους και το δεύτερο είναι σε μεγάλες ή και μικρότερες επενδύσεις, αν κάπου υπάρχει πρόβλημα ή έχει κολλήσει, παρεμβαίνουμε για να γίνει σύννομα, πιο γρήγορα.
Στη Γερμανία, ορίστηκε κατόπιν συμφωνίας με την καγκελάριο, ένα ελληνογερμανικό φόρουμ, στις 9 Μαρτίου, εκεί που θα έρθουν ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις, για να φτιάξουμε τις οικονομικές μας σχέσεις και πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή για την προβολή των ελληνικών θέσεων στην ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας.
Στόχος του θα είναι οι επενδύσεις και η σύσφιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο Ελληνικό.
«Το χρονοδιάγραμμα δεν έχει αλλάξει.
Στις αρχές του 2020 θα μπει μπουλντόζα.
Υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση στην ανακοίνωση του τακτικού της επιτροπής για το καζίνο, της τάξεως των 10 ημερών, λόγω εμπλοκής των δύο εταιρειών.
Την περασμένη Πέμπτη, όπου θα έβγαινε το πρακτικό από την επιτροπή, η μία από τις δύο εταιρείες έκανε έγγραφη καταγγελία στην επιτροπή.
Έπρεπε η επιτροπή να απαντήσει βάσει του νόμου.
Αυτό πήρε μια βδομάδα.
Πιστεύω ότι μέσα σε αυτήν την εβδομάδα πιστεύω ότι η επιτροπή θα έχει την απάντηση και θα ξεκινήσουν οι προθεσμίες κλπ» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης