Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Που θα ταξιδέψουν τα Χριστούγεννα οι Ευρωπαίοι

tags :
Που θα ταξιδέψουν τα Χριστούγεννα οι Ευρωπαίοι
Η έρευνα των Insights-X και TravelgateX αποκαλύπτει που θα ταξιδέψουν την εορταστική περίοδο Ισπανοί, Αγγλοι, Γάλλοι και Ιταλοί
Πολλοί Ευρωπαίοι επωφελούνται από τις διακοπές για να κάνουν ένα διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα και να ταξιδέψουν.
Που θα ταξιδέψουν; Αυτό το αποκαλύπτει έρευνα των Insights-X και TravelgateX, που εξετάζει, που θα ταξιδέψουν την εορταστική περίοδο Ισπανοί, Αγγλοι, Γάλλοι και Ιταλοί.

Ισπανοί
Για τους Ισπανούς οι αγαπημένοι προορισμοί στο εξωτερικό είναι η Αγγλία και η Ταϊλάνδη.
Η μέση διαμονή είναι συνήθως 3,9 διανυκτερεύσεις. Ξοδεύουν κατά μέσο όρο 641 ευρώ για διαμονή.
Οι περισσότεροι από αυτούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων το κάνουν ως ζευγάρι (55,9%) ή με γκρουπ (27,6%).
Τα υπόλοιπα (16,5%) διοργανώνουν οικογενειακό ταξίδι ή ξεκινούν με δική τους πρωτοβουλία. Όσο για την έναρξη της κράτησης, κάνουν τις κρατήσεις τους πολύ νωρίτερα. Το 51,6% κάνει κράτηση για περισσότερο από 3 μήνες νωρίτερα.

Ιταλοί
Οι Ιταλοί επιλέγουν τα Κανάρια Νησιά όταν είναι η ώρα των Χριστουγέννων. Το ήπιο κλίμα σε αυτές τις ημερομηνίες είναι αυτό που τους κάνει να αποφασίσουν να κλείσουν καταλύματα στα νησιά (40%). Επόμενος αγαπημένος προορισμός είναι το Ντουμπάι.
Στο εξωτερικό η μέση διαμονή για τους Ιταλούς είναι 7,6 νύχτες με μέσο κόστος ανά κράτηση 1,275 ευρώ.
Μόνο το 45% των Ιταλών, κάνουν τις κρατήσεις τους περισσότερο από 3 μήνες πριν το χριστουγεννιάτικο ταξίδι.

‘Αγγλοι
Κανάρια νησιά ή Νέα Υόρκη επιλέγουν οι ‘Αγγλοι ταξιδιώτες. Η μέση διαμονή είναι 8,2 νύχτες και η μέση δαπάνη στα 1.232 ευρώ.
Ταξιδεύουν πολύ περισσότερο σαν ζευγάρι (63%) και κοιτάζουν μπροστά. Σχεδόν το 60% κλείνει τη διαμονή τους περισσότερο από 90 ημέρες νωρίτερα.

Γάλλοι
Νέα Υόρκη, Αγγλία, Φλώριδα, Ντουμπάι και Souss-Massa, είναι οι κορυφαίοι προορισμοί για τους Γάλλους που ταξιδεύουν στις γιορτές.
Όσον αφορά στη μέση διαμονή, οι Γάλλοι συνήθως κάνουν κράτηση για μέσο όρο 4,8 διανυκτερεύσεων, με μέσο κόστος 883 ευρώ.
Είναι το λιγότερο πιθανό να σχεδιάσουν μπροστά. Μόνο το 37,7% κλείνει τα Χριστουγεννιάτικα καταλύματα τους περισσότερο από 3 μήνες νωρίτερα και το 31% κλείνει περίπου 2 μήνες εκ των προτέρων.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης