Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τρία νέα καταστήματα ανοίγει η Optima Bank – Στόχος τα 28 καταστήματα και αύξηση κεφαλαίου 120 εκατ.

tags :
Τρία νέα καταστήματα ανοίγει η Optima Bank – Στόχος τα 28 καταστήματα και αύξηση κεφαλαίου 120 εκατ.
Η Optima Bank ακολουθεί ένα πολύ συντηρητικό μοντέλο εξόδων ώστε να είναι βιώσιμο το δίκτυο καταστημάτων ακόμη υπό δυσμενή σενάρια
Τα τρία πρώτα νέα καταστήματα θα ανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019, η Optima Bank, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου επέκτασής της με δίκτυο που θα φτάσει τα 28 καταστήματα.
Το μέσο κόστος κατασκευής και συντήρησης σε ετήσια βάση των καταστημάτων υπολογίζεται σε 400-500 χιλ. ευρώ.
Η Optima Bank θα δημιουργήσει ένα δίκτυο 28 καταστημάτων στην Αθήνα και στα βασικά αστικά κέντρα μέσα στο 2020, ενώ στόχος είναι να υλοποιηθεί και αύξηση κεφαλαίου 120-130 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι ο βασικός μέτοχος της Optima Bank είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη με τη Motor Oil να διαθέτει αυτή τη στιγμή τις μετοχές, αλλά ο στόχος είναι να μεταβιβαστούν από τη εταιρεία.
Η αύξηση κεφαλαίου θα έχει ως στόχο τη χορήγηση δανείων στοχευμένα και τη διαμόρφωση ενός μικρού τραπεζικού σχήματος το οποίο όμως θα έχει σαφή προσανατολισμό προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ιδιώτες.
Η Optima Bank ακολουθεί ένα πολύ συντηρητικό μοντέλο εξόδων ώστε να είναι βιώσιμο το δίκτυο καταστημάτων ακόμη υπό δυσμενή σενάρια.
Στην τριετία εκτιμάται ότι θα βγάλει τα πρώτα της αξιόλογα κέρδη, η Optima Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης