Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο του 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Στο 1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Νοέμβριο του 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,3%
Επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη για τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (18/12) η Eurostat, και τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι 0,7% τον Οκτώβριο του 2019 και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο 1%.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά -0,3%, έναντι ανόδου 0,1% τον Οκτώβριο του 2019 και έναντι προκαταρκτικών ετκιμήσεων στο -0,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη συμβολή για τον ετήσιο πληθωρισμό ήρθε από τον κλάδο υπηρεσιών, όπου ο δείκτης τιμών αυξήθηκε κατά 1,9% σε ετήσια βάση, καθώς και από τον κλάδο τροφίμων, ποτών και καπνού, όπου ο δείκτης τιμών αυξήθηκε επίσης κατά 1,9%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,3% έναντι ετήσιας ανόδου 1,1% τον Οκτώβριο, ενώ σε μηνιαία βάση καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -0,2%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, τα μεγαλύτερα ποσοστά ετήσιας ανόδου σημειώθηκαν στη Ρουμανία (3,8%) και τη Σλοβακία (3,2%), ενώ αντίθετα τα χαμηλότερα ποσοστά ανόδου καταγράφηκαν στην Ιταλία και την Πορτογαλία (αμφότερες στο 0,2%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης