Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Υποχώρησε κατά -1% η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2019

Eurostat: Υποχώρησε κατά -1% η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,3%
Πτώση κατέγραψε η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (18/12) στοιχεία της Eurostat, αντιστρέφοντας την άνοδο που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε κατά -1% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, έναντι ανόδου 1,1% προηγουμένως, η οποία αποτελεί επί τα βελτίω αναθεώρηση των αρχικών στοιχείων της Eurostat στο 0,7%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,3%, έναντι ετήσιας πτώσης -0,3% τον Σεπτέμβριο του 2019, η οποία αποτελεί επίσης αναθεώρηση επί τα βελτίω σε σχέση με τα προηγούμενα στοιχεία στο -0,7%.
Η παραγωγή στον τομέα πολιτικής μηχανικής υποχώρησε κατά -1% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τον τομέα κατασκευής κτηρίων διαμορφώθηκε στο -0,9%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασκευαστική παραγωγή υποχώρησε κατά -1,2% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -0,2%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σημειώθηκε στον Πολωνία (-5,7%) και τη Ρουμανία (-3,4%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε στη Σλοβενία (+5,1%) και τη Σουηδία (+4,1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης