Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλό μίας εβδομάδας παρέμεινε ο χρυσός λόγω Brexit - Στο -0,05% και τα 1.479,85 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε υψηλό μίας εβδομάδας παρέμεινε ο χρυσός λόγω Brexit - Στο -0,05% και τα 1.479,85 δολ. ανά ουγγιά
Οριακά χαμηλότερα από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.480 δολαρίων διαμορφώθηκε το κίτρινο μέταλλο
Οριακές μεταβολές σημείωσε σήμερα Τετάρτη (18/12) ο χρυσός, ο οποίος παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για το Brexit αντισταθμίζουν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 είχε οριακή πτώση της τάξεως του -0,05% στα 1.479,85 δολ. ανά ουγγιά.
Image
Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η τιμή του χρυσού σκαρφάλωσε στα 1.484,85 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτέλεσε το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μετριάσει τη στάση του απέναντι στο Brexit, αποκλείοντας οποιαδήποτε παράταση της προθεσμίας που υπάρχει μέχρι τα τέλη του 2020 για επίτευξη μίας εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί η συμφωνία μέσα στο επόμενο έτος, γεγονός που σημαίνει ότι η Βρετανία θα μπορούσε να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς μία εμπορική συμφωνία στις αρχές του 2021.
Η σχετική εξέλιξη άσκησε πιέσεις στη στερλίνα, χωρίς ωστόσο να ενισχύσει περαιτέρω την τιμή του πολύτιμου μετάλλου, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στην άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο του 2019.
Η αμερικανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά +1,1% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, έναντι πτώσης -0,7% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,8%.
Όσον αφορά την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου, σημειώθηκε αύξηση επίσης κατά +1,1% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -0,7% τον Οκτώβριο και έναντι εκτιμήσεων στο +0,7%.
Νωρίτερα, ο Robert Kaplan είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg, μέσω της οποίας επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα, εκτός εάν υπάρξει κάποια τεράστια αλλαγή στις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ.
«Είχα ανησυχίες ότι το αδύναμο επενδυτικό κλίμα και ο ασθενής μεταποιητικός κλάδος θα εισχωρήσουν και σε άλλους τομείς τιης οικονομίας», δήλωσε ο κ. Kaplan, διευκρινίζοντας ότι «δεν έχω δει μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο».
Απώλειες -0,24% σημείωσε ο άργυρος στα 16,9 δολάρια.
Στο -0,97% η πτώση για το παλλάδιο στα 1.900 δολάρια, ενώ αντίθετα ανοδικά κινήθηκε η πλατίνα, με κέρδη της τάξης του +0,74% στα 936,70 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης