ΥΠΟΙΚ για κοινωνικό μέρισμα: Συμπληρωματική σελίδα για υποβολή ενστάσεων - Υποκριτική η διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΟΙΚ για κοινωνικό μέρισμα: Συμπληρωματική σελίδα για υποβολή ενστάσεων - Υποκριτική η διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ
Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι αύριο (19/12/2019) θα ανοίξει συμπληρωματική σελίδα για την υποβολή ενστάσεων από όσους αποκλείστηκαν από το κοινωνικό μέρισμα 
Στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για το κοινωνικό μέρισμα απαντά το υπουργείο Οικονομικών κάνοντας λόγο για... υποκριτική διαμαρτυρία.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται υποκριτικά για το «κοινωνικό μέρισμα» όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι ξόδεψε όλο τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε με το προεκλογικό επίδομα που ονόμασε "13η σύνταξη".
Αποτέλεσμα ήταν να αφήσει, με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δημοσιονομικό κενό ύψους 396 εκατ. ευρώ το 2019 και 1.080 δισ. ευρώ το 2020» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών «η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο κάλυψε το δημοσιονομικό κενό, αλλά μείωσε τον ΕΝΦΙΑ από φέτος για περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, βοήθησε περίπου 580.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω των 120 δόσεων και χορήγησε αυξημένο επίδομα θέρμανσης σε 600 χιλιάδες συμπολίτες μας».
Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση διαθέτει έκτακτη ενίσχυση ύψους 175 εκατ. ευρώ σε περισσότερα από 250 χιλιάδες νοικοκυριά.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το πρωί είχαν ήδη κάνει επιτυχημένα αίτηση 150.000 νοικοκυριά.

Συμπληρωματική σελίδα

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι για τη διευκόλυνση των πολιτών, στο διαδικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ θα ανοίξει αύριο (19/12/2019) συμπληρωματική σελίδα δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων.
Όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, στα πλαίσια του δημοσιονομικού χώρου που τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους.
Επίσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δυο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενημέρωση.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS