Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σοβαρή εμπλοκή στη διάσωση της Creta Farms - Στον αέρα η Γενική Συνέλευση στις 23/12

tags :
Σοβαρή εμπλοκή στη διάσωση της Creta Farms - Στον αέρα η Γενική Συνέλευση στις 23/12
Πληροφορίες για επιστολή Κ. Δομαζάκη προς τις τράπεζες με θέμα και τη νομιμότητα της Συνέλευσης
Στον αέρα βρίσκεται η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της Creta Farms που έχει συγκληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου.
Και αυτό διότι όπως προκύπτει από την απόφαση διορισμού προσωρινής διοίκησης της εταιρίας (απόφαση 144/2019) του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου το νυν ΔΣ έχει ως σκοπό να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση εντός τεσσάρων μηνών από το διορισμό του για την εκλογή ΔΣ καθώς και να επιμελείται τις πάσης φύσεως επείγουσες υποθέσεις της εταιρίας για το διάστημα αυτό.
Παρ όλα αυτά το προσωρινό ΔΣ συγκάλεσε τη Γενική Συνέλευση με θέμα την « Έγκριση συμφωνίας εξυγίανσης και εξουσιοδότηση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας για υπογραφή και κατάθεση της σχετικής συμφωνίας στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου».
Αυτό όμως δεν περιλαμβάνεται στην εξουσιοδοτική απόφαση του δικαστηρίου γεγονός που φαίνεται να έχει εντοπίσει και ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης ο οποίος σύμφωνα με τραπεζικές πηγές έχει αποστείλει επιστολή στις τράπεζες στην οποία θέτει ζήτημα νομιμότητας της Συνέλευσης.
Τα νομικά επιτελεία των τραπεζών μέχρι αργά χθες το βράδυ επεξεργάζονταν λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει αλλά είναι σαφές ότι εκτίθενται ανεπανόρθωτα για ερασιτεχνικούς χειρισμούς οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία διάσωσης της εταιρίας. Στο τραπέζι έχουν πέσει οι εναλλακτικές λύσης της υποβολής αιτήματος τροποποίησης της απόφασης του Πρωτοδικείου Ρεθύμνου ώστε να δοθεί εξουσιοδότηση στην προσωρινή διοίκηση να τρέξει τη συμφωνία εξυγίανσης» ή ακόμα και η εφαρμογή των νέων διατάξεων του πτωχευτικού κώδικα (άθρα 100 και 104) όπου δίνεται η δυνατότητα υποβολής συμφωνίας εξυγίανσης από τους πιστωτές.
Και στις δύο περιπτώσεις ωστόσο το βέβαιο είναι ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα υπάρξει χρονική μετάθεση της διαδικασίας με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για μια εταιρία με τα οικονομικά προβλήματα της Creta Farms.
 
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης