Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα, στο -0,1% - Επιφυλακτική η BoJ για την πορεία της οικονομίας

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα, στο -0,1% - Επιφυλακτική η BoJ για την πορεία της οικονομίας
Η Bank of Japan εκτιμά ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να επηρεάζεται από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας
Αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική της πολιτική η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (19/12) συνεδρίασης, διατηρώντας την επιφυλακτικότητά της για την πορεία της οικονομίας κατά το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, όπως προέβλεπαν οι αναλυτές, το διοικητικό συμβούλιο της Bank of Japan αποφάσισε να διατηρήσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1%, ενώ παράλληλα διατήρησε τον στόχο απόδοσης για τα δεκαετή κρατικά ομόλογα γύρω στο 0%.
Η Bank of Japan υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τη βιομηχανική παραγωγή των επόμενων μηνών, τονίζοντας παράλληλα ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία από το εξωτερικό παραμένουν σημαντικοί.
«Η οικονομία της Ιαπωνίας είναι πιθανό να συνεχίσει τη μέτρια τάση επέκτασης, καθώς ο αντίκτυπος από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας στην εγχώρια ζήτηση αναμένεται να είναι περιορισμένος», αναφέρει η ανακοίνωση της BoJ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η οικονομία είναι πιθανό να συνεχίσει προς το παρόν να επηρεάζεται από την επιβράδυνση».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της τράπεζας, Haruhiko Kuroda, δήλωσε ότι «οι κίνδυνοι για τις οικονομίες του εξωτερικού παραμένουν υψηλοί», προσθέτοντας ότι «δε θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω χαλάρωση εάν οι κίνδυνοι για τις τιμές αυξηθούν».
Ωστόσο, ο ίδιος αναμένει ότι «τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης θα έχουν θετικό αντίκτυπο στις τιμές», καθώς και ότι «θα λάβουμε υπόψιν μας την επίδραση των μέτρων στην οικονομία, κατά τη συνεδρίαση του Ιανουαρίου και στις τριμηνιαίες προβλέψεις μας».
«Η εμβάθυνση των αρνητικών επιτοκίων θα αποτελούσε μία επιλογή νομισματικής πολιτικής», τόνισε ο επικεφαλής της Bank of Japan, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δε μπορούμε να εμβαθύνουμε τα αρνητικά επιτόκια απεριόριστα, καθώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην επίτευξη του στόχου πληθωρισμού στο 2%», καθώς και ότι «θα συνεχίσουμε με υπονομή τη νομισματική χαλάρωση μεγάλης κλίμακας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης