Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σταθερός παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 102 μονάδες ο δείκτης Insee

Γαλλία: Σταθερός παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 102 μονάδες ο δείκτης Insee
Τα στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στον μεταποιητικό κλάδο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σταθερό παρέμεινε το επιχειρηματικό κλίμα του μεταποιητικού κλάδου στη Γαλλία για τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (19/12) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ξεπέρσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος για τον μεταποιητικό κλάδο διαμορφώθηκε στις 102 μονάδες, παραμένοτας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση στις 99 μονάδες.
Ο δείκτης της Insee διατήρησε μία «απόσταση ασφαλείας» από τα χαμηλά τεσσάρων ετών στα οποία είχε υποχωρήσει τον Οκτώβριο, ενώ ο υποδείκτης που αφορά τις εκτιμήσεις των επιχειρήσεων για την παραγωγή των προηγούμενων μηνών σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2019.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις προσωπικές προοπτικές παραγωγής σημείωσε άνοδο στις 7 μονάδες, έναντι 3 μονάδων προηγουμένως, ενώ ο αντίστοιχος υποδείκτης που αφορά τη συνολική παραγωγή τυ κλάδου υποχώρησε στις -6 μονάδες, έναντι -2 μονάδων τον Νοέμβριο.
Όσον αφορά τον υποδείκτη παραγγελιών, καταγράφηκε πτώση στις -11 μονάδες, έναντι -9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ πτώση σημειώθηκε και στον υποδείκτη που σχετίζεται με την απασχόληση, ο οποίος ωστόσο παρέμεινε πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
«Ο δείκτης του σημείου καμπής παρέμεινε σε ένα σημείο το οποίο δείχνει ευνοϊκές οικονομικές προοπτικές», ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία της Γαλλίας.
Επιπλέον, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που καλύπτει όλους τους κλάδους παρέμεινε αμετάβλητος στις 106 μονάδες, καθώς η βελτίωση που σημιεώθηκε στους κλάδους υπηρεσιών και λιανικών πωλήσεων αντιστάθμισε τη στασιμότητα που καταγράφηκε στον κατασκευαστικό κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης