Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τον χρυσό παρά την παραπομπή Trump - Στο +0,33% και τα 1.483,65 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κέρδη για τον χρυσό παρά την παραπομπή Trump - Στο +0,33% και τα 1.483,65 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ξεπέρασε και το όριο των 1.480 δολάριων
Κέρδη σημείωσε καταγράφει σήμερα Πέμπτη (19/12) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν, ούτε στην αγορά πολυτίμων μετάλλων, από την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του Αμερικανού προέδρου Donald Trump.
Συγκεκριμένα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 είχε άνοδο της τάξεως του +0,33% στα 1.483,65 δολ. ανά ουγγιά.
Image
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ξεπέρασε το «ψυχολογικό όριο» των 1.480 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας ενισχυθεί μέχρι στιγμής τον Δεκέμβριο κατά +0,5%, και κατά +15% για το σύνολο του τρέχοντος έτους.
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει επίσης εστιασμένη γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλή των Αντιπροσώπων να παραπέμψει σε δίκη τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, για κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση του Κογκρέσου.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Rabobank «η έκβαση θα είναι μία μεγαλύτεη πόλωση και μία ταχεία απόριψη των κατηγοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων από τη Γερουσία, η οποία θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την πόλωση».
Από την πλευρά του, ο αναλυτής της ANZ, Daniel Hynes, δήλωσε ότι η είδηση της παραπομπής «αντισταθμίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο χρυσός, όπως είναι οι ισχυρές αγορές, η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας και τα καλύτερα μακροοικονομικά στοιχεία».
Σημειώνεται ότι αύριο αναμένονται τα στοιχεία που αφορούν τόσο τη μεταποιητική παραγωγή στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο του 2019 όσο και τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, τα οποία θα επηρεάσουν την πορεία του πολύτιμου μετάλλου.
Ανοδικά κινήθηκαν και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, με τον άργυρο να ενισχύεται +0,59% στα 17,15 δολάρια.
Κέρδη +0,41% για την πλατίνα στα 939,50 δολάρια, ενώ κατά +0,49% υψηλότερα κινήθηκε το παλλάδιο, φθάνοντας στα 1.905,10 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης