Ιταλία - Δημοσκόπηση: Προβαδισμα για τη Lega, αλλά με ποσοστό κάτω του 30%

Ιταλία - Δημοσκόπηση: Προβαδισμα για τη Lega, αλλά με ποσοστό κάτω του 30%
H Lega λαμβάνει το 29,9% της πρόθεσης ψήφου, ενώ η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος δεν ξεπερνά το 20,2%
Για πρώτη φορά από τα τέλη Οκτωβρίου η Lega του Matteo Salvini δεν ξεπερνά το 30% της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα του ιταλικού ινστιτούτου Ixè.
Πιο αναλυτικά, η Lega λαμβάνει το 29,9% της πρόθεσης ψήφου, ενώ η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος δεν ξεπερνά το 20,2%.
Όπως σημειώνουν οι σχολιαστές, το κόμμα του Salviniι παρουσιάζει κάμψη στα ποσοστά του για πέμπτη συνεχή εβδομάδα, έστω κι αν παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας.
Το κίνημα Πέντε Αστέρων έχει το 16% της πρόθεσης ψήφου, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας αυξάνει τα ποσοστά του και αγγίζει το 10,5%.
Η «Forza Italia» του Silvio Berlusconi παραμένει σταθερή με ποσοστό 7% , ενώ το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Matteo Renzi «Ζωντανή Ιταλία», σύμφωνα με το δημοσκοπικό ινστιτούτο Ixè, εξασφαλίζει μόνο το 3,6% της πρόθεσης ψήφου.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, την κρίσιμη αναμέτρηση της 26ης Ιανουαρίου στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια (περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια), η ίδια έρευνα προσθέτει ότι ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς, Στέφανο Μπονατίσι μέχρι τώρα πείθει το 47,2% των ψηφοφόρων, ενώ η κύρια αντίπαλός του - η υποψήφια της Lega Λουτσία Μποργκοντζόνι- λαμβάνει την στήριξη του 40,1% των ερωτηθέντων.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS