Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πειραιώς: Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τις απολύσεις με νέα διαδικασία - Τι αναφέρει η τράπεζα

Πειραιώς: Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τις απολύσεις με νέα διαδικασία - Τι αναφέρει η τράπεζα
Ανοίγει η συζήτηση και για όσους εργάζονται στην  Intrum
Ανοίγει ο δρόμος – με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση- μέσα από μία νέα πρωτόγνωρη διαδικασία για την εξεύρεση λύσης για τους 24 απολυμένους της τράπεζας Πειραιώς.
Πάντως κύκλοι της Τράπεζας Πειραιώς τονίζουν ότι «αυτό αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, η οποία δεν δεσμεύει την τράπεζα, η οποία έχει καταστήσει σαφές ότι οι απολύσεις δεν ανακαλούνται».

Όπως συμφωνήθηκε σήμερα 19/12 κατά την τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ τράπεζας, εργαζομένων, ΟΤΟΕ, του Πρόεδρου της ΓΣΕΕ και του υπουργείου, τις επόμενες μέρες η γενική γραμματέας Αννα Στρατινάκη η οποία έχει αναλάβει από την αρχή τον χειρισμό της υπόθεσης, θα καλέσει έναν –έναν τους απολυμένους προκειμένου να εξειδικεύσει τις απαιτήσεις τους, ώστε μέσα από ένα πλάνο να μην παραμείνουν άνεργοι.
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ επανέλαβαν τη θέση τους, ότι επιθυμούν να συζητήσουν για λύσεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση οφείλουν να καλύψουν όλους τους εργαζόμενους που δεν επέλεξαν να πάνε στην Intrum, συμπεριλαμβανομένων των 24 απολυμένων.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Τράπεζας επανέλαβαν τις πάγιες θέσεις τους για την περιορισμένη δυνατότητα απορρόφησης των εργαζόμενων που δεν επέλεξαν να πάνε στην Intrum και για τη μη ανάκληση των 24 απολύσεων.
Η κ. Στρατινάκη ξεκαθάρισε ότι στόχος του υπουργείου και συνεπώς της κυβέρνησης, είναι η διασφάλιση της εργασίας όλων των εργαζόμενων, που εμπλέκονται σ’ αυτή τη διαδικασία και φαίνεται ότι ορισμένοι – αν είχαν την κατάλληλη πληροφόρηση – θα είχαν ενδεχομένως κάνει άλλες επιλογές που να τη διασφαλίζουν.
Για αυτό ανέλαβε την πρωτοβουλία να γίνει συζήτηση με τον κάθε έναν από τους εργαζόμενους αυτούς, παρουσία και εκπροσώπων της ΟΤΟΕ.
Συγκεκριμένα, θα δει κατά προτεραιότητα, και μάλιστα από αύριο 20/12 τους 24 απολυμένους, οι οποίοι θα ερωτηθούν ξανά για τις επιλογές και τις δυνατότητες αξιοποίησής τους. Στη συνάντηση με αυτούς θα παρευρίσκεται ο αντιπρόεδρος εκπρόσωπος της ΟΤΟΕ Σωτήρης Σαξώνης, και η Νομική Σύμβουλος Γεωργία Φιλιπποπούλου.
Στη συνέχεια η κ. Στρτινάκη θα δει έναν προς έναν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, που μέχρι σήμερα δεν έχουν επιλέξει να πάνε στην Intrum, και θα παρουσιάσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές, για να δηλώσουν τη βούλησή τους. Στόχος της διαδικασίας είναι να υπάρξει ξεκάθαρη πλέον εικόνα της βούλησης όλων αυτών των εργαζόμενων, συμπεριλαμβανομένων των απολυμένων και με στόχο σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί η εργασία.
Η ΟΤΟΕ αποδέχτηκε αυτή τη διαδικασία αναζήτησης λύσεων που να διασφαλίζουν την εργασία. Ας σημειωθεί, ότι η διαδικασία αυτή είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του θεσμού της συμφιλίωσης, που συνήθως καταλήγει σε απλές συστάσεις προς τα μέρη.
Επίσης, η ΟΤΟΕ ζήτησε επιπλέον από τους εκπροσώπους της Τράπεζας, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, να μη προβεί η Τράπεζα σε καμία κίνηση που να παρακωλύσει το σκοπό της. Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι της Τράπεζας συμφώνησαν στην πρόταση της ΟΤΟΕ να δοθεί παράταση της προθεσμίας για τις απαντήσεις που είχαν ζητήσει από τους εργαζόμενους μέχρι τις 3/1/2020.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης