Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σταθερή η Standard & Poor's με τη Wind και ποια η προοπτική πώλησης της εταιρίας

tags :
Σταθερή η Standard & Poor's με τη Wind και ποια η προοπτική πώλησης της εταιρίας
Η διανομή του μερίσματος ήλθε αμέσως μετά τη διαδικασία υποβολής μη δεσμευτικών προτάσεων
Μετά από το αρνητικό νέο της υποβάθμισης του outlook της Wind από τη Fitch (https://bankingnews.gr/index.php?id=475226) ακολουθεί ένα θετικό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η S&P διατηρεί αμετάβλητο τόσο το outlook όσο και την αξιολόγηση της εταιρίας παρά την αύξηση της μόχλευσης λόγω της καταβολής 250 εκ ευρώ υπό μορφή μερίσματος στους μετόχους της εταιρίας.
Επισημαίνεται ότι η S&P στις 2 Οκτωβρίου είχε επιβεβαιώσει την πιστοληπτική ικανότητα της Wind με σταθερό outlook επισημαίνοντας ότι η εταιρεία θα διατηρήσει πιθανώς βραχυπρόθεσμα για πρόσθετη ρευστότητα πιθανολογώντας ότι θα χρησιμοποιήσει από τα έσοδα από μετρητά για να πληρώσει μέρισμα.
Σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση της S&P το χρέος προς τα EBITDA που έχει προσαρμοσθεί στις παγκόσμιες βαθμολογίες της S & P θα αυξηθεί σε περίπου 4,0x-4,5x το 2019, από 3,2 φορές το 2018 σε βάση ακαθάριστου χρέους. Παρόλα αυτά, παρά τον σχεδόν διπλασιασμό του ακαθάριστου χρέους, η S&P τον Οκτώβριο εκτίμησε ότι οι ταμειακές ροές της Wind Hellas δεν θα μειωθούν.
Μετά τη διανομή μερίσματος το χρέος προς EBITDA διαμορφώνεται στα 4,3χ γεγονός που ουσιαστικά εμμέσως επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για διατήρηση της πιστηςληπτικής ικανότητας και του outlook.
Η διανομή του μερίσματος ήλθε αμέσως μετά τη διαδικασία υποβολής μη δεσμευτικών προτάσεων για την πώληση της εταιρίας γεγονός που εκ πρώτης όψεως δείχνει ότι μετατίθεται η πώληση της Wind.
Ωστόσο πηγές με γνώση των κινήσεων των μετόχων δεν αποκλείουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες σε σύντομο χρονικό διάστημα με διαφορετική δομή δεδομένης της διανομής μερίσματος.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης