Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά χιλιάδες οι Σύριοι συρρέουν στα σύνορα με την Τουρκία

Κατά χιλιάδες οι Σύριοι συρρέουν στα σύνορα με την Τουρκία
Μια μεγάλη ουρά οχημάτων ήταν ορατή σήμερα λόγω της μαζικής εξόδου των κατοίκων από την πόλη Μααράτ αλ Νούμαν, για να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς των ρωσικών και συριακών δυνάμεων
Χιλιάδες άνθρωποι κατέφυγαν σήμερα 20/12, στα σύνορα με την Τουρκία προερχόμενοι από το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της αντιπολίτευσης στη βορειοδυτική Συρία, το οποίο σφυροκοπούν οι ρωσικές δυνάμεις και ο συριακός στρατός.
Μια μεγάλη ουρά οχημάτων ήταν ορατή σήμερα λόγω της μαζικής εξόδου των κατοίκων από την πόλη Μααράτ αλ Νούμαν, που ελέγχει η αντιπολίτευση κι η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο επιθέσεων, μεταξύ άλλων και αεροπορικών πληγμάτων.
Βρίσκεται σε εξέλιξη «η έξοδος χιλιάδων ανθρώπων.
Πρόκειται για μια ανθρωπιστική καταστροφή, βλέπουμε ανθρώπους να περπατούν στους δρόμους και ανθρώπους να περιμένουν κοντά στα σπίτια τους προκειμένου να τους πάρουν τα αυτοκίνητα για να φύγουν» είπε ο Osama Ibrahim, ένας διασώστης από το Μααράτ αλ Νούμαν.
Από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 6 άνθρωποι κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Μααράτ αλ Νούμαν και 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε χωριά της ευρύτερης περιοχής, αναφέρουν οι ομάδες διάσωσης.
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί φέτος στις επιθέσεις που εξαπολύονται εναντίον κατοικημένων περιοχών στην περιοχή, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ.
Όπως μεταδίδουν συριακά κρατικά ΜΜΕ, ο συριακός στρατός προωθήθηκε σε διάφορα χωριά νοτιοανατολικά της Ιντλίμπ.
Οι αντάρτες αναφέρουν ότι χωριά έχουν καταληφθεί, όπως το Ουμ Τζαλάλ στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ και τα Ραμπέα και Χαρμπίγια στην ανατολική Ιντλίμπ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης