Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φραγκογιάννης (Υφυπ. Εξωτερικών): Η κυβέρνηση δίνει βάρος στον τομέα της εξωστρέφειας ως μοχλό οικονομικής ανάπτυξης

tags :
Φραγκογιάννης (Υφυπ. Εξωτερικών): Η κυβέρνηση δίνει βάρος στον τομέα της εξωστρέφειας ως μοχλό οικονομικής ανάπτυξης
«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά, δίνουν τεράστιο βάρος στον τομέα της εξωστρέφειας, ως μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών
«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά, δίνουν τεράστιο βάρος στον τομέα της εξωστρέφειας, ως μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας» τόνισε στην ημερίδα πρέσβεων ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.
Κατά την ομιλία του στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Φραγκογιάννης περιέγραψε τον διττό στόχο του χαρτοφυλακίου του: από τη μία πλευρά, τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, ώστε να διεθνοποιήσουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό και από την άλλη τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγησε ότι «η απόφαση να ενσωματωθούν υπό την σκέπη του υπουργείου Εξωτερικών, όλες οι δομές και φορείς εξωστρέφειας, που υπήρχαν διάσπαρτες στην ελληνική διοίκηση υπηρετεί έναν απλό αλλά πολύ σημαντικό σκοπό: Να δημιουργηθεί ένας ισχυρός κόμβος που μέσω των εθνικών μας αντιπροσωπειών, θα προωθήσει και θα προβάλλει την ελληνική οικονομία».
Εστιάζοντας στο σκέλος των επενδύσεων, ανέδειξε τον «κομβικό ρόλο» του δικτύου των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, αλλά και του Enterprise Greece. Πρόκειται, όπως σημείωσε, για τα κύρια όργανα μέσα από τα οποίο μπορεί να αποκτήσει μια πρώτη επαφή με την ελληνική αγορά ο ξένος επενδυτής.
Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε τη βούληση του υπουργείου για τη δημιουργία ενός «πραγματικού one stop shop που θα βρίσκεται κοντά στις επιχειρήσεις για να λύνει προβλήματα, να απλοποιεί διαδικασίες και να διευκολύνει τις επενδύσεις στη χώρα»
Επίσης, προανήγγειλε πως σε λίγες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών που θα ολοκληρώνει το πλαίσιο της μεταρρύθμισης που αφορά την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια και τόνισε ότι θα αποτελέσει το έναυσμα πολλών διεργασιών, που βασικό σκοπό έχουν την προαγωγή των ελληνικών προϊόντων και την εξυπηρέτηση των ελληνικών επιχειρήσεων στις προσπάθειες τους.
Στην κατεύθυνση αυτή, επισήμανε πως μέσα στην επόμενη χρονιά, «οι αλλαγές θα αποτυπωθούν και σε μια νέα Εθνική Στρατηγική Εξωστρέφειας, η οποία θα περιλαμβάνει και την ενότητα της προώθησης των εξαγωγών αλλά και της προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων».
Τέλος, τόνισε την ανάγκη να «μετατρέψουμε το εθνικό κεφάλαιο που έχει ξενιτευτεί σε λίκνο της νέας Ελλάδας, να κοιτάξουμε με ελπίδα το μέλλον και με επίγνωση των δυνατοτήτων μας, να αναβαθμίσουμε, ως οφείλουμε, τη θέση της χώρας μας στον σύγχρονο κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης