Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πακιστάν: Σε θάνατο καταδικάστηκε καθηγητής πανεπιστημίου γιατί προσέβαλλε το Μωάμεθ

Πακιστάν: Σε θάνατο καταδικάστηκε καθηγητής πανεπιστημίου γιατί προσέβαλλε το Μωάμεθ
Ο Junaid Hafeez που είναι μουσουλμάνος, κρατείται στην απομόνωση από τον Ιούνιο του 2014 με την κατηγορία της βλασφημίας
Την ποινή του θανάτου δι' απαγχονισμό επέβαλλε σήμερα στον καθηγητή πανεπιστημίου Junaid Haffez, δικαστήριο του Πακιστάν με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ το 2013.
Ο Junaid Hafeez «πρέπει να κρεμαστεί από τον λαιμό ως τον θάνατό του», αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Μουλτάν, στο κεντρικό Πακιστάν.
«Δόξα τω Θεώ, αυτή η υπόθεση ολοκληρώθηκε», σχολίασε ο εισαγγελέας.
Τον Μάιο του 2014 τρεις ένοπλοι δολοφόνησαν τον δικηγόρο του Rashid Rehman, αφού οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής τον απείλησαν με θάνατο στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας.
Ο Junaid Hafeez, που είναι μουσουλμάνος, κρατείται στην απομόνωση από τον Ιούνιο του 2014.
Οι συνθήκες κράτησής του επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο φέτος, καθώς πλέον είναι κλεισμένος σε ένα κελί 8 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται σε στρατόπεδο, του οποίου είναι ο μόνος κρατούμενος, και από το οποίο δεν έχει δικαίωμα να βγαίνει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Assad Jamal.
«Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη δίκη σε υποθέσεις βλασφημίας», σχολίασε ο Jamal. «Θα ασκήσουμε έφεση», πρόσθεσε.
Η καταδίκη τουHafeez σε θάνατο είναι «ένα κατάφωρο δικαστικό λάθος», το οποίο είναι «εξαιρετικά απογοητευτικό και απροσδόκητο», αντέδρασε η Rabia Mehmud ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας.
«Όλη η υπόθεση του Hafeez και η μακρά του δίκη ήταν μια παρωδία δικαιοσύνης», κατήγγειλε η ίδια.
«Η κυβέρνηση του Πακιστάν θα πρέπει να τον αφήσει αμέσως ελεύθερο και να αποσύρει όλες τις κατηγορίες εναντίον του».
Σημειώνεται ότι η αθώωση στα τέλη Οκτωβρίου της χριστιανής Asia Bibi, η οποία πέρασε περισσότερα από οκτώ χρόνια στη φυλακή καταδικασμένη σε θάνατο για βλασφημία, είχε προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις σε όλο το Πακιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης