Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ενίσχυση του ρόλου της κρατικής εταιρείας πετρελαίου υποσχέθηκε ο πρόεδρος του Μεξικού, Lopez Obrador

Ενίσχυση του ρόλου της κρατικής εταιρείας πετρελαίου υποσχέθηκε ο πρόεδρος του Μεξικού, Lopez Obrador
Ο Obrador, αριστερός πολιτικός, που τάσσεται υπέρ ενός ισχυρού κρατικού ελέγχου στις βιομηχανίες πετρελαίου και ηλεκτρισμού
Να επεκτείνει τη δραστηριότητα της κρατικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας (CFE), εάν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν αυξήσουν τις επενδύσεις τους στον τομέα αυτό, υποσχέθηκε ο πρόεδρος του Μεξικού Andres Manuel Lopez Obrador.
Ο Obrador, αριστερός πολιτικός, που τάσσεται υπέρ ενός ισχυρού κρατικού ελέγχου στις βιομηχανίες  πετρελαίου και ηλεκτρισμού, δήλωσε ότι το μερίδιο της CFE στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο Μεξικό θα μπορούσε να φθάσει το 70% από περίπου 56% μέχρι το τέλος της θητείας του το 2024, αναφέρει το Reuters.
«Αν ο ιδιωτικός τομέας δεν επενδύσει, θα το κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Μπορούμε μέχρι το τέλος της προεδρικής θητείας μου να ανέλθει  στο 60 ή 70% της παραγωγής στην αγορά να έρχεται μέσω της CFE », δήλωσε στην ομιλία του σε μία από τις νέες μονάδες φυσικού αερίου της εταιρείας στη δυτική πολιτεία Michoacan.
Ο Lopez Obrador υποσχέθηκε επίσης να ενισχύσει τα οικονομικά της CFE με αναδιάρθρωση του χρέους της, αλλά δεν διευκρίνισε ποσό ή χρονοδιάγραμμα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης