Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Δεν θα λάβει ο Macron τη σύνταξη που δικαιούνται όλοι οι πρώην πρόεδροι της χώρας

Γαλλία: Δεν θα λάβει ο Macron τη σύνταξη που δικαιούνται όλοι οι πρώην πρόεδροι της χώρας
Ακόμη, ο Ε. Macron, μετά τη λήξη της θητείας του το 2022, αποφάσισε να μην δεχθεί μία θέση στο Συνταγματικό Συμβούλιο
Δεν θα λάβει ο 42χρονος πλέον πρόεδρος της Γαλλίας Ε. Macron, τη σύνταξη που προβλέπεται για όλους τους πρώην προέδρους της χώρας, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο 21/12 το Μέγαρο των Ηλυσίων, και ενώ συνεχίζεται το απεργιακό κύμα στη χώρα κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Επίσης, ο Ε. Macron, η θητεία του οποίου φτάνει μέχρι το 2022, αποφάσισε να μην δεχθεί μία θέση στο Συνταγματικό Συμβούλιο, ισόβια μέλη του οποίου γίνονται όλοι οι πρώην πρόεδροι της Γαλλίας λαμβάνοντας κάθε μήνα αποζημίωση 13.500.
Σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Macron με την ανακοίνωσή του αυτή έχει στόχο απλώς να επιδείξει «συνέπεια».
Μάλιστα, γίνεται ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλίας που αρνείται να λάβει τη σύνταξη των 6.220 ευρώ μηνιαίως μικτά, την οποία δικαιούται αμέσως μόλις λήξει η θητεία του.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με νόμο του 1955, τη σύνταξη λαμβάνουν όλοι οι πρώην πρόεδροι ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας, διάρκειας της θητείας τους και εισοδημάτων.
Ωστόσο, «αποφάσισε να μην εφαρμόσει τον νόμο αυτό το 2022, ούτε το 2027, σε περίπτωση δεύτερης θητείας του», διευκρίνισε το γραφείο του Macron.
Πάντως, αυτή η απόφαση του Γάλλου προέδρου ανακοινώθηκε την ώρα που συνεχίζεται το κίνημα των απεργιών και των διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθεί ο ίδιος , ο οποίος το Σάββατο 21/12, που ήταν και η 17η ημέρα των κινητοποιήσεων, ζήτησε από τα συνδικάτα να κηρύξουν «εκεχειρία» για τα Χριστούγεννα.
Στο μεταξύ, το Μέγαρο των Ηλυσίων σημείωσε ότι στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος θα «δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης