Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιβύη: Πλοίο με πλήρωμα Τούρκους ναυτικούς κατέλαβαν οι δυνάμεις του στρατάρχη Haftar

Λιβύη: Πλοίο με πλήρωμα Τούρκους ναυτικούς κατέλαβαν οι δυνάμεις του στρατάρχη Haftar
Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιο είναι το φορτίο του πλοίου
Ένα πλοίο στα ανοιχτά της Λιβύης με σημαία Γρενάδας, το πλήρωμα του οποίου αποτελείται από Τούρκους ναυτικούς, κατέσχεσαν οι δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης που είναι πιστές στον στρατάρχη Khalifa Haftar, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπός τους, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης με την Άγκυρα, η οποία στηρίζει την αντίπαλη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη.
Το πλοίο, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ του Σαββάτου 21/12, σταμάτησε ένα πολεμικό σκάφος του Εθνικού Λιβυκού Στρατού του Haftar στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, στα ανοιχτά της πόλης Derna και το ρυμούλκησε στο λιμάνι Ras al-Helal «για επιθεώρηση και να εξακριβωθεί το φορτίο του», είπε ο εκπρόσωπος Ahmed al-Mesmari στο πρακτορείο Reuters.
Μάλιστα, οι δυνάμεις που στηρίζουν τον Haftar έδωσαν στο πρακτορείο ένα βίντεο που δείχνει να σταματούν το πλοίο και να ανακρίνουν τρία μέλη του πληρώματος, αλλά και φωτογραφίες με τα διαβατήρια αυτών.
Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιο είναι το φορτίο του πλοίου. Πάντως, σύμφωνα με μια έκθεση εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η Τουρκία έχει στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λιβύη, κατά παράβαση του εμπάργκο πώλησης όπλων που έχει επιβάλει ο Οργανισμός.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης