Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Αύξηση 99,5 ευρώ στις επικουρικές - Από 1/1/2020 νέο πλαίσιο κυρώσεων για την προστασία της εργασίας

Βρούτσης: Αύξηση 99,5 ευρώ στις επικουρικές - Από 1/1/2020 νέο πλαίσιο κυρώσεων για την προστασία της εργασίας
Για τις κύριες συντάξεις ο Γ. Βρούτσης είπε ότι  έρχονται αυξήσεις για ασφαλισμένους από τα 33 έτη και πάνω
Θα αυξηθούν 99,5 ευρώ κατά μέσο όρο οι επικουρικές συντάξεις με βάση το νέο ασφαλιστικό σύστημα, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Εργασίας,  Γ. Βρούτσης.
Ο ίδιος σημείωσε ότι μέχρι το τέλος χρόνου θα δοθεί και η αναλογιστική μελέτη. 
Ακόμη, για τις κύριες συντάξεις είπε ότι  έρχονται αυξήσεις για ασφαλισμένους από τα 33 έτη και πάνω, διαβεβαίωσε πως «υπάρχουν τα χρήματα για τις αυξήσεις στις συντάξεις» και σημείωσε πως θα αφορούν όλους  τους συνταξιούχους, αφού θα υπάρξει επαναϋπολογισμός.Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποκτά ένα από τα καλύτερα ασφαλιστικά συστήματα, που θα είναι απόλυτα βιώσιμο, προσθέτοντας πως «θα πρέπει να ξαναδούν όλοι τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση με άλλο μάτι», «να θέλουν να είναι ασφαλισμένοι γιατί θα παίρνουν μια σύνταξη που δεν θα επηρεαστεί ποτέ ξανά».
Όπως είπε, «μετά τις αλλαγές με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Ιανουαρίου, η  Ελλάδα αποκτά ένα από τα καλύτερα ασφαλιστικά συστήματα με απόλυτη βιωσιμότητα και απόλυτα διασφαλισμένο όσον αφορά την επάρκεια του,  αλλά και την απόδοση του σε επίπεδο συντάξεων».
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα μειωθεί καμία σύνταξη και προανήγγειλε μόνιμο μηχανισμό στήριξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ τόνισε ότι «στόχος είναι την 1η Ιουνίου να δούμε την πρώτη ψηφιακή σύνταξη».
Κατά τον ίδιο, κάθε χρόνο θα ενισχύεται το ασφαλιστικό με το 0,5% του ΑΕΠ.
Για τους ελεύθερους επαγγελματίες με παράλληλη ασφάλιση, ο υπουργός ανέφερε ότι θα καταβάλλουν μία εισφορά.

Από 1/1/2020 νέο πλαίσιο κυρώσεων για την προστασία της εργασίας

Περαιτέρω, έκανε λόγο για αλλαγές στις ποινές για την προστασία της εργασίας.
Ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως υπέγραψε υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι παραβάσεις και τα πρόστιμα που αυτές συνεπάγονται στο πλαίσιο της προστασίας της Εργασίας, θα αποτυπώνονται με ακρίβεια.
Όπως είπε, «την Παρασκευή υπέγραψα μια απόφαση που αποτελεί δομική αλλαγή στο σύνολο της αγοράς εργασίας, θα επηρεάσει όλους τους εργαζόμενους της χώρας υπό την έννοια του προστατευτικού πλαισίου, αλλά και όλες τις επιχειρήσεις της χώρας».
Αφού τόνισε ότι «ήταν χρέος και καθήκον μου», εξήγησε  ότι όλο αυτό το διάστημα ο ίδιος και οι συνεργάτες του εργάζονταν για αυτό, καταγράφοντας χρόνιες παθογένειες και στρεβλώσεις στο σύστημα ποινών και κυρώσεων που επιβάλλονταν σε επιχειρήσεις λόγω αβελτηρίας ή λαθών ή καταστρατήγησης εργατικής νομοθεσίας.
«Δεν είχε ασχοληθεί κανένας ποτέ και μετά από 10 με 15 χρόνια έρχεται πλέον αυτή η υπουργική απόφαση - νέα αρχιτεκτονική στο πλαίσιο κυρώσεων και προστίμων του εργατικού δικαίου»,  είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, «από 1/1/2020 όλες οι επιχειρήσεις της χώρας θα ξέρουν επ’ ακριβώς, εάν πραγματοποιήσουν κάποια παράβαση, τι πρόστιμο θα πληρώσουν», ενώ «για πρώτη φορά οι επιθεωρητές θα μπορούν με απόλυτα αντικειμενικό τρόπο να προσδιορίζουν τις παραβάσεις με τις αντίστοιχες κυρώσεις» σημείωσε ο κ. Βρούτσης.
Υπογράμμισε πως  «είναι διαρθρωτική αλλαγή, η οποία έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των αλλαγών που κάνουμε ως κυβέρνηση, υπέρ των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα υπέρ των εργαζόμενων».
«Στόχος μας είναι η συμμόρφωση και η υπεράσπιση του εργατικού δικαίου της χώρας ώστε κανείς να μην κάνει παραβάσεις», τόνισε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης