Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους οκτώ ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία Elsa, που πλήττει Πορτογαλία, Ισπανία και Γαλλία

Στους οκτώ ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία Elsa, που πλήττει Πορτογαλία, Ισπανία και Γαλλία
Κι ενώ η Elsa φαίνεται να εξασθενεί, οι αρχές στη Γαλλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία προειδοποιούν για μία νέα απειλή, τη θύελλα Fabien
Mία 32χρονη από τη Νότια Κορέα έχασε τη ζωή της, όταν καταπλακώθηκε από χαλάσματα στη Μαδρίτη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο κτίριο είχε περάσει από έλεγχο το 2015, αλλά οι βροχοπτώσεις ήταν τόσο σφοδρές και οι άνεμοι τόσο ισχυροί, που έγινε το κακό.
Ένας άνδρας παρασύρθηκε επίσης από ορμητικό χείμαρρο κοντά στην πόλη Ουέσκα της επαρχίας Γρανάδα, ενώ 68χρονος Ολλανδός, που έκανε σέρφινγκ εν μέσω θαλασσοταραχής στην Ουέλβα εντοπίστηκε τελικά νεκρός.
Αυτοί οι τρεις θάνατοι ανεβάζουν σε οκτώ τον τραγικό απολογισμό της κακοκαιρίας Elsa, που είχε ως συνέπεια να υπεχειλίσουν ποταμοί, να γίνουν διακοπές ρεύματος και να υπάρξουν προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων και στις πτήσεις.
Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία και δύο στην Πορτογαλία, όπου έχει διακοπεί και η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Λισσαβόνας και Πόρτο.
Κι ενώ η Elsa φαίνεται να εξασθενεί, οι αρχές στη Γαλλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία προειδοποιούν για μία νέα απειλή.
Τη θύελλα Fabien που έχει ήδη προκαλέσει ανέμους ταχύτητας 170 χλμ/ώρα στη Γαλικία, στη βορειοδυτική Ισπανία, οδηγώντας στην ακύρωση 27 συνολικά πτήσεων και προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε 8.000 νοικοκυριά.
Η Εθνική Υπηρεσία Μετεωρολογίας της Ισπανίας εξέδωσε κόκκινο συναγερμό για την ευρύτερη περιοχή, ενώ κλειστά έμειναν και οκτώ πάρκα στη Μαδρίτη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
Το ίδιο συνέβη και στο Μπορντώ, όπου ακύρωσε τις παραστάσεις του κι ένα τσίρκο, διότι ο αέρας θα μπορούσε να ξηλώσει την τέντα του.
Το μετεωρολογικό γραφείο της Γαλλίας ανακοίνωσε προειδοποίηση χρώματος πορτοκαλί για 14 περιοχές στα νοτιοδυτικά της χώρας, όπου οι άνεμοι στα σύνορα με την Ισπανία έπνεαν με ταχύτητες 148 χιλιομέτρων την ώρα.
Ακόμα και στο βορειοδυτικό άκρο της Γαλλίας, τη Βρετάνη καταγράφηκαν ταχύτητες ανέμων 120 χλμ/ώρα.
Το δίκτυο σιδηροδρόμων της Γαλλίας SNCF ακύρωσε δρομολόγια μεταξύ Μπορντώ και Τουλούζης, εξαιτίας της πιθανότητας να πέσουν δέντρα στις γραμμές.
Αξιωματούχοι στο νησί της Κορσικής έκλεισαν όλα τα αεροδρόμια σήμερα Κυριακή 22/12, εξαιτίας της θύελλας που πλησιάζει, ενώ ανεστάλησαν και όλα τα δρομολόγια των πλοίων προς την ηπειρωτική Γαλλία.
Ακόμα και δρόμοι έκλεισαν στην πρωτεύουσα της Κορσικής, Αζαξιό, για να μην κινδυνεύουν οδηγοί από πιθανές πλημμύρες.
Σχεδόν 10 χιλιάδες σπίτια στην περιφέρεια Ρήνου - Άλπεων παραμένουν, εξάλλου, χωρίς ηλεκτρικό.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης