Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ενίσχυση 87 πληγέντων επιχειρήσεων Δήμων της Αττικής – Πατούλης: Προτεραιότητα η αναθέρμανση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Ενίσχυση 87 πληγέντων επιχειρήσεων Δήμων της Αττικής – Πατούλης: Προτεραιότητα η αναθέρμανση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την ενίσχυση των επιχειρήσεων αυτών ανέρχεται στο ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ περίπου και αποτελεί την πρώτη από μια σειρά αποφάσεων ένταξης, που συνολικά θα ξεπεράσουν τα 6,5 εκατ. ευρώ
Την απόφαση έγκρισης ενίσχυσης των πρώτων 87 μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που δοκιμάστηκαν σκληρά από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017 και τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2018, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.
Οι επιχειρήσεις αυτές είναι στους Δήμους: Μάνδρας Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Ραφήνας - Πικερμίου και Μαραθώνος.
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την ενίσχυση των επιχειρήσεων αυτών ανέρχεται στο ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ περίπου και αποτελεί την πρώτη από μια σειρά αποφάσεων ένταξης, που συνολικά θα ξεπεράσουν τα 6,5 εκατ. ευρώ.
Επισημαίνεται ότι η έγκριση χρηματοδότησης (ενίσχυση) των επιχειρήσεων γίνεται στο πλαίσιο της δράσης «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ, ΜΕΓΑΡΕΩΝ, ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΗΣ 15-11-2017 & ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ 23-07-2018», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 3.
Η δράση αφορά στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούσαν στις πληγείσες περιοχές κατά την περίοδο των καταστροφικών συμβάντων, προκειμένου να καλύψουν την απώλεια εισοδήματος που σημειώθηκε το 2018 ως συνέπεια του δυσμενέστατου επιχειρηματικού περιβάλλοντος που διαμορφώθηκε σε αυτές τις περιοχές μετά τα καταστροφικά συμβάντα.
Ο κ.Πατούλης, με αφορμή τη σχετική απόφαση, υπογράμμισε ότι  «προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι η αναστροφή της συρρίκνωσης της παραγωγικής βάσης και η αναθέρμανση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με στόχο την ανάπτυξη για όλους.
Ειδικά στις πληγείσες περιοχές, ο κίνδυνος επιχειρηματικού μαρασμού και απαξίωσης ήταν ορατός.
Για το λόγο κρίναμε ότι οι επιχειρήσεις που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές πρέπει να ενισχυθούν.
Με πρωτοβουλίες που αναλάβαμε ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ο οποίος ήταν 5 εκατομμύρια ευρώ, αυξήθηκε στα 6,5.
Με την απόφαση μας αυτή δίδεται η δυνατότητα έγκρισης χρηματοδότησης (εφόσον πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις) για το σύνολο των 451 επιχειρήσεων που υπέβαλλαν αιτήσεις».
Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής και η Διαχειριστική Αρχή καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να αξιολογηθούν το συντομότερο δυνατό όλα τα αιτήματα και οι δικαιούχοι (επιχειρήσεις) να λάβουν την χρηματοδότηση που τους αναλογεί.
Για το λόγο αυτό και ξεκινώντας από αυτή την πρώτη απόφαση, στο επόμενο διάστημα θα ανακοινώνονται σταδιακά οι νέες αποφάσεις ένταξης για όσες επιχειρήσεις ολοκληρώνεται θετικά η αξιολόγησή τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης