Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δεύτερo ανώτατο στέλεχος της Credit Suisse διέρρεε στοιχεία καταθετών της τράπεζας

Reuters: Δεύτερo ανώτατο στέλεχος της Credit Suisse διέρρεε στοιχεία καταθετών της τράπεζας
O πρώην διευθυντής Ανθρωπίνου προσωπικού φέρεται να έδινε πληροφορίες για πελάτες της τράπεζας σε ιδιωτικούς αστυνομικούς
Δεύτερη εσωτερική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελβετική τράπεζα Credit Suisse στην οποία εμπλέκεται ο πρώην διευθυντής Ανθρωπίνου προσωπικού Peter Goerke ο οποίος φέρεται να έδινε πληροφορίες για πελάτες της τράπεζας σε ιδιωτικούς αστυνομικούς τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η εσωτερική "κατασκοπεία" όπως αναφέρει το Reuters, αποκαλύφθηκε από την ελβετική εφημερίδα SonntagsZeitung και αναμένεται να στοιχίσει τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή της τράπεζας Tidjane Thiam.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της SonntagsZeitung, η Credit Suisse παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει ξεκινήσει έρευνα μετά τα δημοσιεύματα για τον Peter Goerke.
Η νέα έρευνα προκαλεί ερωτηματικά για τις πρακτικές της τράπεζας μετά και την εμπλοκή του Διευθύνοντα Συμβούλου της Iqbal Khan σε άλλο σκάνδαλο αποκαλύψης πληροφοριών σε ιδιωτικούς αστυνομικούς μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια ταξιδιού του με τη σύζυγό του στη Ζυρίχη γεγονός που προκάλεσε αναταραχή στις υψηλές βαθμίδες της Credit Suisse.
Στην έρευνα για τον Khan – ο οποίος εργάζεται πλέον για την UBS – εμπλέκεται και ο  τότε επικεφαλής του λειτουργικού τομέα της τράπεζας Pierre-Olivier Bouee και ο προϊστάμενος ασφαλείας  οι οποίοι και παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους.
Η δικηγορική εταιρεία Homburger, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα, δήλωσε ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας διέγραψαν  μηνύματα από μια ασφαλή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποίησε ο Bouee και το προσωπικό ασφαλείας με αποτέλεσμα να αλλοιώσουν τα στοιχεία της έρευνας για τον Khan.
Η Credit Suisse δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αυτής της έρευνες θα δημοσιευθούν αύριο Δευτέρα (23/12).
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης