Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συγχώνευση Αλουμύλ – Αλουφόντ: Για το 2020 μεταφέρονται οι ανακοινώσεις

Συγχώνευση Αλουμύλ – Αλουφόντ: Για το 2020 μεταφέρονται οι ανακοινώσεις
Εκκρεμεί η σχέση ανταλλαγής μεταξύ των δύο εταιρειών, αλλά σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Αλουφόντ, πρόκειται για μία εταιρεία με μικρά μεγέθη σε σύγκριση με την Αλουμύλ
Αν και από 8 Αυγούστου ανακοινώθηκε από την Αλουμύλ ότι τα Διοικητικά Συμβούλια της εταιρείας και της μη εισηγμένης Αλουφόντ, η έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση με απορρόφηση της Αλουφόντ από την Αλουμύλ, μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί η σχέση ανταλλαγής, ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η συγχώνευση και το πότε θα ολοκληρωθεί.
Τότε είχε δοθεί η εκτίμηση από τη διοίκηση της Αλουμύλ, ότι η συγχώνευση θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι 31/12/19.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγχώνευση μεταφέρεται για τις αρχές του επόμενου έτους και γι, αυτό δόθηκε μία ακόμη παράταση στη συμφωνία αναστολής με τις πιστώτριες τράπεζες μέχρι τη 12η/2/2020.
Υπενθυμίζεται πως στις 8/8/2019, είχε ανακοινωθεί:
Α) Η έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση με απορρόφηση της Αλουφόντ από την Αλουμύλ, αλλά δεν είχε προταθεί σχέση ανταλλαγής των μετοχών των Συγχωνευόμενων εταιρειών.
Β) Ο ορισμός της 30/06/2019 ως ημερομηνίας ισολογισμού μετασχηματισμού.
Γ) Ο διορισμός της ελεγκτικής εταιρείας KPMG ως ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα για τη διενέργεια αποτίμησης των Συγχωνευόμενων Εταιρειών, την εξέταση του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης και τη διατύπωση γνώμης αναφορικά με το εύλογο, δίκαιο και λογικό της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών των Συγχωνευόμενων Εταιρειών, καθώς και τη σύνταξη σχετικών γραπτών Εκθέσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό του Χ.Α.
Δ) Η παροχή ειδικής εξουσιοδότησης προς τον κ. Γεώργιο Μυλωνά για λογαριασμό της Αλουμύλ, και τον κ. Σπυρίδωνα Φρόνιμο για λογαριασμό της Αλουφόντ, για τη σύνταξη του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, καθώς και των επεξηγηματικών εκθέσεων των Δ.Σ. των Συγχωνευόμενων Εταιρειών επί του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης.
Στην αγορά τους τελευταίους μήνες έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια για τη σχέση ανταλλαγής.
Άλλα αναφέρουν ότι θα γίνει με προνομιούχες μετοχές και άλλα με κοινές.
Στην παλαιότερη ανακοίνωση επίσης αναφερόταν πως «η συγχώνευση είναι σκόπιμη, συμφέρουσα και επωφελής για τις Συγχωνευόμενες Εταιρείες και τους μετόχους αυτών, καθώς θα συντελέσει στη δημιουργία ενός ενισχυμένου εταιρικού σχήματος σε οικονομικό, επιχειρηματικό και διοικητικό επίπεδο.
Ταυτόχρονα, θα καταστήσει ευχερέστερη την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγματευόμενης αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει εκτεταμένες επιχειρηματικές συνέργειες σε επίπεδο χρηματοοικονομικού και λειτουργικού κόστους.
Επιπλέον, εκτιμάται ότι η συγχώνευση θα δημιουργήσει περαιτέρω αξία για τους μετόχους της εταιρείας που θα προκύψει, λόγω της μεγαλύτερης ρευστότητας και εμπορευσιμότητας της μετοχής της, καθώς και της δυνατότητας συμμετοχής σε όποια μελλοντική υπεραξία ενδεχομένως προκύψει».
Η αναφορά σε «μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα και ρευστότητα της μετοχής» πάντως, δίνει περισσότερες πιθανότητες στο σενάριο της έκδοσης κοινών μετοχών.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό χρήσης 2018 της Αλουφόντ, οι πωλήσεις είχαν ανέλθει στα 15,8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη στις 398 χιλ. ευρώ.
Η καθαρή θέση ανερχόταν στα 10,3 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 10,3 εκατ. ευρώ επίσης.
Η Αλουμύλ στο πρώτο εξάμηνο του 2019 είχε καθαρή θέση 42,7 εκατ. ευρώ (σύνολο ο όμιλος) και 3,1 εκατ. ευρώ η μητρική και συνολικές υποχρεώσεις 235,6 εκατ. ευρώ ο όμιλος και 198 εκατ. ευρώ η μητρική.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης