Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τα κέρδη στη Wall - Στο +0,02 και τις 23.821,11 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τα κέρδη στη Wall - Στο +0,02 και τις 23.821,11 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 1,40% στις 2.962,75 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (23/12) οι αγορές της ασίας, μετά τα κέρδη που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Wall Street, καθώς η επενδυτική δραστηριότητα περιορίζεται σταδιακά ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,02% στις 23.821,11 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Nikon και Olympus ενισχύθηκαν κατά +1,62% και +2,53% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα οι μετοχές των Inpex και Fuhitsu σημείωσαν απώλειες της τάξεως του -1,93% και -1,78% αντίστοιχα.
Παράλληλα, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά -0,46% στις 6.785,10 μονάδες, με τη μετοχή της Beach Energy να καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,95%, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη Kospi στη Νότια Κορέα, και συγκεκριμένα στο -0,02% και τις 2.203,71 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά +0,02% στις 27.877 μονάδες, καθώς οι μετοχές των AAC και Sands China έκλεισαν στο +0,61% και +0,76% αντίστοιχα, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, ο οποίος έκλεισε στο +0,53% και τις 12.022,23 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 1,40% στις 2.962,75 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component υποχώρησε κατά -1,69% στις 10.056,21 μονάδες.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι ο ηγέτης της χώρας, Kim Jong Un, συγκάλεσε μία σημαντική συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα για την ενίσχυση της στρατιωτικής ικανότητας της χώρας.
Η παραπάνω συνεδρίαση έρχεται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ έχουν παραμείνει «στάσιμες», χωρίς κάποια σημαντική πρόοδο όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.
Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών θα παραμείνει εστιασμένη αυτή τη βδομάδα και στην τριμερή σύνοδο κορυφής ανάμεσα στην Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, κατά την οποία η οικονομική συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών, καθώς και το ζήτημα της Βόρειας Κορέας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο.
Ωστόσο, η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ έχει προκαλέσει αισιοδοξία στις αγορές παγκοσμίως, με τις αγορές της Wall Street να παραμένουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Για τις τελευταίες μέρες του έτους, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα μπορούσε να σημειωθεί περαιτέρω άνοδος στις αγορές των ΗΠΑ, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν ως «Χριστουγιεννιάτικο ράλι», καθώς έχει σημειωθεί σχεδόν τρεις στις τέσσερις φορές τα τελευταία πενήντα χρόνια.
Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που σημείωσε κατά τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, στον απόηχο της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας.
Συγκεκριμένα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent υποχωρεί κατά -0,30% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,94 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,41% στα 60,19 δολ. ανά βαρέλι.
Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ανακοινώθηκε στις αρχές του μήνα, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να δηλώνει πρόσφατα ότι η συνολική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών θα ολοκληρωθεί «πολύ σύντομα», γεγονός που έχει αυξήσει την αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών.
«Μόλις επιτύχαμε μία σημαντική πρόοδο στην εμπορική συμφωνία και θα την υπογράψουμε πολύ σύντομα», ανέφερε το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε εκδήλωσε της οργάνωσης Turning Point USA.
«Οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να επωφελούνται από τις θετικές εξελίξεις στο εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiTrader στην Ασία, Stephen Innes, προσθέτοντας ότι «το πετρέλαιο στηρίζεται πλέον τόσο από τους θεμελιώδεις παράγοντες όσο και από το συναίσθημα».
Όσον αφορά τις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, σημειώθηκε άνοδος κατά δεκαοκτώ εξέδρες για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2019, στις 685 εξέδρες συνολικά, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο του τρέχοντος μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης