Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για τον χρυσό - Συνεδρίαση ήπιου όγκου συναλλαγών - Στο +0,57% και τα 1.489,35 δολ.

tags :
Κέρδη για τον χρυσό - Συνεδρίαση ήπιου όγκου συναλλαγών - Στο +0,57% και τα 1.489,35 δολ.
Οι επενδυτές αναμένουν νέες εξελίξεις σχετικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Δευτέρα (23/12) ο χρυσός, διευρύνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές στρέφονται προς το ασφαλές «καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών.
Πάντως ήταν μία συνεδρίαση χαμηλού όγκου συναλλαγών, παρά την καλή πορεία που ακολούθησαν όλα τα πολύτιμα μέταλλα και όχι μόνο ο χρυσός.

Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,57% στα 1.489,35 δολ. ανά ουγγιά.
Image
Οι επενδυτές αναμένουν νέες εξελίξεις σχετικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να δηλώνει ότι η συνολική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών θα ολοκληρωθεί «πολύ σύντομα».
«Μόλις επιτύχαμε μία σημαντική πρόοδο στην εμπορική συμφωνία και θα την υπογράψουμε πολύ σύντομα», ανέφερε το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε εκδήλωση της οργάνωσης Turning Point USA.
Η Ουάσιγκτον αναμένεται να μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, ενώ από την πλευρά του, το Πεκίνο θα αυξήσει τις αγορές αμερικανικών γεωργικών αγαθών.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί κατά +15% το 2019, εν μέσω ανησυχιών στις τάξεις των επενδυτών για το ενδεχόμενο ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και της επιφυλακτικής στάσης που διατήρησε η Federal Reserve στη νομισματική της πολιτική.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας της συνεδρίασης, η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει κάποια αλλαγή στη νομισματική της πολιτική κατά τους πρώτους μήνες του 2020.
Ανοδικά κινήθηκαν και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, με τον άργυρο να ενισχύεται +1,46% στα 17,475 δολάρια.
Κέρδη +2,74% για την πλατίνα στα 938,80 δολάρια, ενώ κατά +2,02% υψηλότερα κινήθηκε το παλλάδιο, διαμορφούμενο στο επίπεδο των 1.845,10 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης