Τελευταία Νέα
Διεθνή

Beyer (Γερμανός βουλευτής): Οι κυρώσεις από ΗΠΑ θα καθυστερήσουν την κατασκευή του Nord Stream 2

tags :
Beyer (Γερμανός βουλευτής): Οι κυρώσεις από ΗΠΑ θα καθυστερήσουν την κατασκευή του Nord Stream 2
Ο υποθαλάσσιος αγωγός Nord Stream 2, που περνά κάτω από τη Βαλτική, αναμενόταν να εγκαινιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2020
Την άποψη ότι οι αμερικανικές κυρώσεις σε εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή αγωγού, που στόχο έχει να αυξήσει τις ποσότητες ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη, θα καθυστερήσουν την ολοκλήρωση του έργου κατά αρκετούς μήνες και θα αυξήσουν το κόστος, εξέφρασε μέλος των Συντηρητικών της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel.
«Οι κυρώσεις θα καθυστερήσουν προσωρινά την ολοκλήρωση του αγωγού Nord Stream 2», δήλωσε ο Συντηρητικός βουλευτής Peter Beyer στο κρατικό γερμανικό ραδιόφωνο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους θα έχει ολοκληρωθεί».
Ο υποθαλάσσιος αγωγός Nord Stream 2, που περνά κάτω από τη Βαλτική, αναμενόταν να εγκαινιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2020.
«Υπάρχουν εναλλακτικές, που θα συνοδεύονται από καθυστερήσεις καθώς και υψηλότερο κόστος», δήλωσε ο Beyer.
Η Merkel έχει καταδικάσει την απόφαση και αλλά έχει πει ότι η κυβέρνηση δεν θα ανταποδώσει τις κυρώσεις του Trump.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε ότι ο αγωγός θα τεθεί σε λειτουργία παρά τις αμερικανικές κυρώσεις και ότι η Ρωσία θα ανταπαντήσει.
Η Gazprom, ο ρωσικός κρατικά ελεγχόμενος κολοσσός αερίου και βασικός υποστηρικτής του Nord Stream 2, ήδη παρέχει πάνω από το ένα τρίτο των αναγκών της Ευρώπης σε αύριο.
Ο Nord Stream 2 θα βοηθήσει τη Ρωσία να παρακάμψει την Ουκρανία, που είναι βασική δίοδος για το ρωσικό αέριο.
Την Παρασκευή η ελβετο-ολλανδική εταιρία Allseas, που συμμετέχει στο έργο, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις εργασίες τοποθέτησης σωλήνων.
Άλλες εταιρίες που συμμετέχουν στον Nord Stream 2 είναι η αυστριακή OMV, οι γερμανικές Uniper και Wintershall, η αγγλο-ολλανδική Royal Dutch Shell και η γαλλική Engie.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης