Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας για αναβάθμιση από τον ιαπωνικό οίκο R&I: Αλλάζει το κλίμα, βελτιώνονται οι προοπτικές

Σταϊκούρας για αναβάθμιση από τον ιαπωνικό οίκο R&I: Αλλάζει το κλίμα, βελτιώνονται οι προοπτικές
«Το Υπουργείο Οικονομικών, με τον ΟΔΔΗΧ, συνεχίζει τη βήμα – βήμα αποκατάσταση της κανονικότητας», τονίζει ο κ. Σταϊκούρας
Για αλλαγή του κλίματος και βελτιωμένες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωσή του για την αναβάθμιση  από  τον ιαπωνικό οίκο R&I.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών:

«Σήμερα, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Rating and Investment Information, Inc. (R&I, προέβη σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας (αξιόχρεου) του Ελληνικού Δημοσίου, κατά δύο βαθμίδες, από Β+ με θετική προοπτική (positive outlook) σε ΒΒ με σταθερή προοπτική (stable outlook).
Παρά το ότι η R&I δεν είναι επιλέξιμος οίκος αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB eligible), το γεγονός ότι η εν λόγω αναβάθμιση δίνεται 8 μήνες μετά την αμέσως
προηγούμενη από τον ίδιο οίκο (Απρίλιος 2019), καθώς και το ότι το νέο rating είναι το υψηλότερο συγκριτικά με όλων των άλλων οίκων και μόλις 2 βαθμίδες πίσω από το investment grade status (ΒΒΒ-), είναι ενδεικτικό της αλλαγής κλίματος αλλά και της βελτιωμένης άποψης για την ελληνική οικονομία, ενός «συντηρητικού» οίκου αξιολόγησης, η οποία προέκυψε από τη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και την εφαρμογή μίας συνεκτικής και ολοκληρωμένης οικονομικής πολιτικής.  
Το Υπουργείο Οικονομικών, με τον ΟΔΔΗΧ, συνεχίζει τη βήμα – βήμα αποκατάσταση της κανονικότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης