Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαθανάσης (υφυπ. Ανάπτυξης): Οι ΜμΕ στηρίζουν σημαντικά την οικονομία

Παπαθανάσης (υφυπ. Ανάπτυξης): Οι ΜμΕ στηρίζουν σημαντικά την οικονομία
Συνάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, συναντήθηκε την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, με τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Α κ. Σταύρο Καφούνη και μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς.
«Οι χιλιάδες μικρομεσαίοι επαγγελματίες, έμποροι και καταστηματάρχες, στηρίζουν σημαντικά την οικονομία. » δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης.
Σημεία ομιλίας του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση, στη Βουλή, για την κύρωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2020.
«Ο Προϋπολογισμός του 2020 της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, έχει σαφές θετικό πρόσημο.
Από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη της βιώσιμης ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης που θα στηρίζεται σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και όχι στον λαϊκισμό, αλλά στην υγιή, καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα.
Μιας ανάπτυξης που θα εξασφαλίζει το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων πολιτών, με ρεαλιστικό, θετικό κοινωνικό πρόσημο, μακριά από στείρα και υπερβολική κριτική, που θα στηρίζεται σε ένα στρατηγικό σχέδιο υπέρβασης των εμποδίων και ενίσχυσης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που την τελευταία 10ετία σήκωσαν το βάρος της κρίσης».
«Ο Προϋπολογισμός αυτός προσανατολίζεται στην υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, στην ενίσχυση των επενδύσεων και στην κατεύθυνση της χώρας προς μία αναπτυξιακή προοπτική.
Προβλέπουμε ανάπτυξη 2,8%, μείωση της ανεργίας 15,6% , αύξηση των επενδύσεων 13,4%, φοροελαφρύνσεις, 1,3 δισ. ευρώ κοινωνικά μέτρα, αναστολή του ΦΠΑ, ανάπτυξη στις οικοδομές που είναι πυλώνας της οικονομίας και προσφέρει εργασία σε πολλά επαγγέλματα».
«Ενισχύουμε τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος μέσα από το σχέδιο «Ηρακλής», την αξιοποίηση των κοινοτικών εργαλείων για την απορρόφηση των κονδυλίων και μειώνουμε τη φορολόγηση για τις ευπαθείς ομάδες».
«Το ποσοστό των επενδύσεων στην Ελλάδα προς το ΑΕΠ είναι στο 11% και αυτό μας κατατάσσει στην τελευταία θέση.
Έχουμε πολύ δρόμο για να φτάσουμε το μέσο όρο των κρατών μελών της ΕΕ που είναι 21%».
«Μας αξίζει μια νέα Ελλάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις.
Επιτυγχάνουμε επιστροφή στην αξιοπιστία και στη λέξη κλειδί για κάθε επενδυτή που είναι η λέξη εμπιστοσύνη».
«Ο Προϋπολογισμός αναπτύσσει την θετική δυναμική που χρειάζεται η χώρα.
Παραμένουμε στο στόχο μας για να δημιουργήσουμε μια νέα φωτεινή Ελλάδα.
Δεν συμβιβαζόμαστε με την μετριότητα.
Δεν υπάρχει στοίχημα, ούτε καν η πρόκληση για την ανάπτυξη, αλλά η εντολή της 7ης Ιουλίου του ελληνικού λαού στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Ν.Δ. να κάνει πραγματικότητα το όραμα να γίνει η Ελλάδα το φωτεινό παράδειγμα προόδου και επιτυχίας σε όλη την Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης