Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Στη Δικαιοσύνη αυτοί που πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του Τούρκου διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Στη Δικαιοσύνη αυτοί που πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του Τούρκου διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη
Έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια γεγονότα κατά του διπλωματικού μας προσωπικού αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ
Να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη αυτοί που πυρπόλησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 23/12 το αυτοκίνητο του Τούρκου διπλωμάτη που εργάζεται στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης ζητά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.
Σε σχετική ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι ήδη εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για το περιστατικό αυτό τόσο στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα όσο και στις ελληνικές αρχές δια της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.
«Δυστυχώς τέτοια γεγονότα κατά του διπλωματικού προσωπικού μας στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια» αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται πως «αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να εμποδίζουν τέτοιες ενέργειες και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύουν τις αποστολές και το προσωπικό μας καθώς και να φέρουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης και να τους τιμωρούν όπως τους αξίζει».
Σημειώνεται πως το αυτοκίνητο έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεση και ενώ αυτό ήταν σταθμευμένο στην οδό Ιωάννη Βαρβάκη 3 στην περιοχή της Άνω Πόλης.
Ο δράστης ή οι δράστες τοποθέτησαν πλάκες παραφίνης στα πίσω ελαστικά του οχήματος.
Μέσα σε λίγα λεπτά το αυτοκίνητο παραδόθηκε στις φλόγες και χρειάστηκε η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής για να μην επεκταθεί η φωτιά στα διπλανά οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης