Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Προχωρά η μεγάλη επένδυση Elounda Hills - Έπεσαν οι υπογραφές για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης

tags :
Προχωρά η μεγάλη επένδυση Elounda Hills - Έπεσαν οι υπογραφές για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης
H επένδυση περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων, μαρίνα αναψυχής, ιδιωτική παραλία, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, μπαρ, θεματικά πάρκα, κέντρα ευεξίας, αθλητικά κέντρα και πάρκα αναψυχής
Υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ), «Elounda Hills».
Μετά την υπογραφή ακολούθησε συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Στην περίπτωση του “Elounda Hills”, το Ελληνικό κράτος έχει σημειώσει μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Ολοκλήρωσε τις διαδικασίες αδειοδότησης ενός πολύ σύνθετου έργου σε χρόνο ρεκόρ. Για να επιτευχθεί αυτό, και θέλω να το πω δημόσια, χρειάστηκε η αμέριστη συμπαράσταση και συλλειτουργία της Περιφέρειας Κρήτης, στην οποία ο κ. Αρναουτάκης λειτούργησε με επαγγελματισμό και με ευσυνειδησία και μαζί καταφέραμε να πετύχουμε κάτι καλό για τον τόπο».
Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης, το “Elounda Hills”, υπεγράφη σήμερα από τον κ. Γεωργιάδη και προχωράει στην υλοποίησή του. Ένα σημαντικό έργο που θα δώσει ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο του Λασιθίου, αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη. Δημιουργεί θέσεις εργασίας και για την περίοδο κατασκευής αλλά και όταν ολοκληρωθεί η όλη επένδυση».
Θα ακολουθήσει η άμεση υπογραφή του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, από τους συναρμόδιους Υπουργούς και ακολούθως θα αποσταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η υπογραφή του Π.Δ. από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του ΕΣΧΑΣΕ θα οδηγήσει στην έναρξη υλοποίησης της πολεοδομικής μελέτης.
Η έγκριση της τελευταίας θα επιτρέψει στη Mirum Hellas, που ελέγχει ο Ρώσος επιχειρηματίας Βιτάλι Μπορίσοφ, να προχωρήσει στο τελικό στάδιο, την έκδοση αδειών δόμησης για τα επιμέρους τμήματα της ανάπτυξης.

Η επένδυση
H επένδυση προϋπολογισμού ύψους 410 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων, μαρίνα αναψυχής, ιδιωτική παραλία, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, μπαρ, θεματικά πάρκα, κέντρα ευεξίας, αθλητικά κέντρα και πάρκα αναψυχής.
Βρίσκεται σε μια παραθαλάσσια τοποθεσία κατά μήκος του κόλπου Mirabello, ο χώρος των περίπου 80 εκταρίων θα προσφέρει εκπληκτική θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου από κάθε πλεονεκτική θέση.
Η ανάπτυξη χωρίζεται σε έξι αυτοτελείς ενότητες (Τσιφλίκι, Ελληνικά, Κούνδουρος, Ακρωτήρι, Μικρό Βαθύ και Βαθύ), με τη Mirum Hellas να έχει κατασκευάσει 17 υπερπολυτελείς βίλες 400-450 τ.μ. η καθεμία -ορισμένες έχουν ήδη αγοραστεί από ξένους- που διαθέτει προς πώληση από 2 εκατ. έως 11 εκατ. ευρώ.
Το Mirum Elounda Villas είναι μια ελίτ οικιστική κοινότητα που βρίσκεται στις όχθες του κόλπου του Μιραμπέλου και βλέπει στο ιστορικό νησί της Σπιναλόγκα. Το συγκρότημα κατοικιών αποτελείται από 10 υπάρχουσες βίλες και 5 οικόπεδα προς ανάπτυξη.
Η εταιρεία σχεδιάζει ακόμη την υλοποίηση περισσότερων από 340 παραθεριστικών κατοικιών, οι οποίες θα βγουν στην αγορά σε περισσότερο προσιτές τιμές που θα κυμαίνονται από 250.000 ευρώ έως 2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης