Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Ήπια κέρδη σε μετοχές και ομόλογα το 2020, μετά το ράλι του 2019

Capital Economics: Ήπια κέρδη σε μετοχές και ομόλογα το 2020, μετά το ράλι του 2019
Οι αναλυτές αναμένουν ισχυροποίηση του αμερικανικού δολαρίου τη νέα χρονιά, σε αντίθεση με άλλους αναλυτές
Ήπια κέρδη για τις μετοχές και τα ομόλογα προβλέπουν για το 2020 οι αναλυτές της Capital Economics, μετά το ράλι του 2019.
Την ίδια ώρα, αναμένουν ισχυροποίηση του αμερικανικού δολαρίου τη νέα χρονιά, σε αντίθεση με άλλους αναλυτές.
«Ενώ προβλέπουμε ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανεβάσει ρυθμούς το 2020, αναμένουμε ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει αδύναμη και θα εξαπλωθεί άνισα στις κυριότερες οικονομίες», τονίζουν οι αναλυτές.
Η αμερικανική οικονομία εκτιμάται ότι θα αποδώσει σχετικά καλά τη νέα χρονιά, ωστόσο στην Ευρωζώνη η ανάπτυξη θα παραμείνει αναιμική και στην Κίνα θα επιβραδυνθεί.
Όσον αφορά την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας, η Capital Economics εκτιμά ότι η πρόσφατη συμφωνία «πρώτης φάσης» μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας είναι απίθανο να επιλύσει τις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.
Σχετικά με τη νομισματική πολιτική των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, η Fed εκτιμάται ότι δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές, ενώ ΕΚΤ και κεντρική τράπεζα Κίνας θα χαλαρώσουν περαιτέρω τη νομισματική τους πολιτική.
Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν σημαντικά το 2019, με τους αναλυτές να προβλέπουν υποχώρηση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου στο 2% και μικρή υποχώρηση στα ομόλογα της Ευρωζώνης.
Όσον αφορά τις μετοχές, μετά το ράλι του 2019 θα ακολουθήσουν ήπια κέρδη το 2020.
Στην αγορά συναλλάγματος, οι αναλυτές κάνουν λόγο για ισχυροποίηση του δολαρίου το 2020.
Παρά το γεγονός ότι το αμερικανικό νόμισμα είναι σχετικά ενισχυμένο σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο διαπραγματεύεται κοντά στον μέσο όρο



Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης