Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό έξι εβδομάδων ο χρυσός λόγω εμπορίου - Στο +1,05% και τα 1.504,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλό έξι εβδομάδων ο χρυσός λόγω εμπορίου - Στο +1,05% και τα 1.504,40 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Νοεμβρίου, ξεπερνώντας και το όριο των 1.500 δολαρίων
Περαιτέρω κέρδη σημείωσε σήμερα Τρίτη (24/12) ο χρυσός, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων, στον απόηχο των θετικών εξελίξεων στο εμπόριο μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 ενισχύθηκε κατά 1,05% στα 1.504,40 δολ. ανά ουγγιά.
Image
Από τα τέλη του 2018 μέχρι σήμερα, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει καταγράψει άνοδο μεγαλύτερη του +15%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το 2010.
Πλέον ο χρυσός βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Νοεμβρίου, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το ράλι θα συνεχιστεί, εν μέσω χαμηλότερων επιτοκίων από τις μεγαλύτερες κεντικές τράπεζες παγκοσμίως.
«Η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία ήταν αποτέλεσμα του εμπορικού πολέμου, ανάγκασε τις κεντρικές τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια, γεγονός που σημαίνει το μηδενικό κόστος της κατοχής χρυσού», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AXI Trader στην Ασία, Stephen Innes.
Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα κινηθεί στο εύρος των 1.300-1.600 δολ. ανά ουγγιά το 2020, καθώς και ότι τα αποτελέσματα των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας και οι ευρύτερες προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας θα οδηγήσουν υψηλότερα τις τιμές του χρυσού.
Βραχυπρόθεσμα, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που θα σημειωθεί τον Ιανουάριο στις εμπορικές συνομιλίες Ουάσιγκτον και Πεκίνου, καθώς και τη σταδιακή στροφή των δύο πλευρών προς τη δεύτερη φάση της συμφωνίας.
Ανοδικά κινήθηκαν και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, με τον άργυρο να ενισχύεται +2,01% στα 17,85 δολάρια.
Κέρδη +0,77% για την πλατίνα στα 945,60 δολάρια, ενώ κατά +0,01% υψηλότερα κινήθηκε το παλλάδιο στα 1.849,10 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης