Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας έχει ανεβάσει τις τιμές των επαγγελματικών χώρων στην Ταϊβάν

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας έχει ανεβάσει τις τιμές των επαγγελματικών χώρων στην Ταϊβάν
Η αβεβαιότητα από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας που υφίσταται πάνω από ένα χρόνο, επιδρά στα ενοίκια για γραφεία στην πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα της Ταϊπέι τα οποία αναμένεται να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία
Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας έχουν ωθήσει σε νέα ύψη τις τιμές επαγγελματικών χώρων στην Ταϊβάν χωρίς προοπτική άμεσης διόρθωσης σύντομα.
Η αγορά των χώρων γραφείων στο αυτοδιοικούμενο νησί είναι ήδη κορεσμένη, και αυτό γιατί ο εμπορικός πόλεμος έχει ωθήσει στην επαναφορά της παραγωγής και της μεταποίησης για τις εγχώριες επιχειρήσεις που είχαν μετακομίσει στην Κίνα να επιστρέφουν στην Ταϊβάν.
Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενισχύει και τις τιμές των ενοικίων γραφείων στην Ταϊβάν.
Οι επιχειρήσεις της Ταϊβάν που είχαν δημιουργήσει παραρτήματα ή κεντρικές εγκαταστάσεις παραγωγής στην ηπειρωτική Κίνα, επιστρέφουν σπίτι τους τα τελευταία χρόνια λόγω του αυξανόμενου κόστους στην Κίνα, καθώς και των κινήτρων από την κυβέρνηση της Ταϊβάν - ακόμη και πριν από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Ο διμερής πόλεμος εμπορικών συναλλαγών ώθησε ωστόσο, την περαιτέρω αναδιάρθρωση, καθώς οι δασμοί που πλήττουν τις εξαγωγές από την Κίνα μειώνουν τα περιθώρια κέρδους.
Τώρα, καθώς η αβεβαιότητα από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας εξακολουθεί να παρατείνεται περισσότερο από ένα χρόνο, κρατά τα ενοίκια για γραφεία στην πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα της Ταϊπέι σε ήδη υψηλά επίπεδα, ενώ αναμένεται να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, καθώς οι ταϊβανέζικες επιχειρήσεις θεωρούν ιδανική λύση την επιστροφή στην πατρίδα.
Ο ρυθμός απορρόφησης των διαθέσιμων χώρων γραφείων Α' κατηγορίας, γραφείων δηλαδή, σε ασφαλείς τοποθεσίες - έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, με το ποσοστό κενών θέσεων να μειώνεται στο 3% από πάνω από 10% μόλις πριν από τρία χρόνια, υποστηρίζει μιλώντας στο CNBC ο Tony Chao, διευθύνων σύμβουλος της Jones Lang LaSalle στην Ταϊβάν.
Το ποσοστό κενών θέσεων το 2020 θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, φτάνοντας κοντά στο 1%, σύμφωνα με τον Chao.
Έχει μάλιστα περιοριστεί, καθώς πολλοί ενοικιαστές που εκμισθώνουν ακίνητα για πάνω από 20 χρόνια αναζητούν επαγγελματικούς χώρους σε νεότερες κατασκευές σε κεντρικότερες τοποθεσίες.
«Ο κύριος λόγος αύξησης των τιμών είναι η αύξηση της ζήτησης και η περιορισμένη προσφορά νέων χώρων και κτιρίων», δήλωσε ο Chao.
Το 2018, το ενοίκιο για τους χώρους γραφείων της κατηγορίας Α' στην Ταϊπέι αυξήθηκε κατά περίπου 3% σε σχέση με τα 90,40 δολάρια για 3,30 τμ χώρου.
Οι τιμές ενοικίασης αυξήθηκαν κατά 1,8% κατά το γ΄ τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τις συμβουλευτικές υπηρεσίες.
Παρά τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, η οικονομία της Ταϊβάν ήταν ανθεκτική φέτος, εν μέρει λόγω της τάσης των επιχειρήσεων της Ταϊβάν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να περιηγηθείτε στη μείωση των δασμών.
Η ισχυρή ζήτηση για ακίνητα στην Ταϊβάν, έρχεται σε αντίθεση με τη βραδύτερη παγκόσμια ζήτηση ενοικίων, όπου το συνολικό καθαρό ποσοστό απορρόφησης μειώθηκε κατά 5% το β' τρίμηνο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης