Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έως τις 31/12 προθεσμία να πληρωθούν φόροι 2 δις ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

tags :
Έως τις 31/12 προθεσμία να πληρωθούν φόροι 2 δις ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, εισφορές και φόρος νομικών προσώπων ανάμεσα στις υποχρεώσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων
Προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2019 έχουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκειμένου να πληρώσουν φόρους ύψους 2 δις ευρώ και να αποφύγουν τυχόν πρόστιμα από την εφορία.
Συγκεκριμένα:
ΕΝΦΙΑ: Έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να εξοφλήσουν την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ (ητελευταία δόση θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2020).
Η μη πληρωμή της δόσης του ΕΝΦΙΑ εγκαίρως έχει ως συνέπεια προσαύξηση του ύψους της δόσης (ή των δόσεων) που οφείλονται κατά 0,73% τον μήνα.
Τέλη Κυκλοφορίας: Έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2020, σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο
Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων: Τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά όλα τα εισοδήματά τους στη Φορολογική Διοίκηση με δήλωση που υποβάλλεται μέχρι και την τελευταία ημέρα του έκτου μήνα από το τέλος του φορολογικού έτους.
Για το φορολογικό έτος από την 1η Ιουλίου του 2018 έως τις 30 Ιουνίου του 2019 η δήλωση υποβάλλεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.
Εισφορές:Έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώσουν τις εισφορές του Νοεμβρίου του ΕΦΚΑ.
Φόρος Ασφαλίστρων: Για τα ασφάλιστρα και δικαιώματα που γίνονται απαιτητά το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, ο φόρος καταβάλλεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης