Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (Boj): Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε περαιτέρω νομισματική χαλάρωση εάν χρειαστεί

Kuroda (Boj): Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε περαιτέρω νομισματική χαλάρωση εάν χρειαστεί
Ο Haruhiko Kuroda τόνισε ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέα χαλάρωση «χωρίς δισταγμό»
Τη θέση ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι έτοιμη να προχωρήσει σε περαιτέρω νομισματική χαλάρωση εάν χρειαστεί, διατύπωσε σήμερα (26/12) ο επικεφαλής της τράπεζας, Haruhiko Kuroda, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων της Ιαπωνίας.
Ειδικότερα, ο κ. Kuroda δήλωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, εάν εντοπιστούν κίνδυνοι για την επίτευξη του στόχου του 2% για τον πληθωρισμό, προσθέτοντας ότι τα μέτρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση νωρίτερα εντός του μήνα «ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο να διατηρήσουν την οικονομία σε καλό δρόμο».
«Η Κεντρική Τράπεζα θα χαλαρώσεη τη νομισματική πολιτική για να πετύχει τους στόχους σταθερότητας των τιμών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Kuroda, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα συμβεί «χωρίς δισταγμό», εάν ο στόχος βρεθεί σε κίνδυνο.
«Οι αβεβαιότητες σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν υποχωρήσει κάπως», δήλωσε ο επικεφαλής της BoJ, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «η Τράπεζα εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι κίνδυνοι σχετικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας παραμένουν αυξημένοι».
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης η Bank of Japan αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητος το βασικό της επιτόκιο στο -0,1%, τονίζοντας ότι η οικονομία της Ιαπωνίας εξακολουθεί να επεκτείνει με μέτριους ρυθμούς.
Σημειώνεται ότι το τρίτο τρίμηνο του 2019 η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,8% λόγω της ανθετικής εγχώριας ζήτησης, με τους οικονομολόγους ωστόσο να εκτιμούν ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί το τελευταίο τρίμηνο, καθώς ο φόρος επί των πωλήσεων που τέθηκε σε εφαρμογή των Οκτώβριο θα επηρεάσει τις καταναλωτικές δαπάνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης