Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Brexit «κατάστρεψε» το Χρηματιστήριο του Λονδίνου – Σε χαμηλό 10 ετών τα IPOs

tags :
Το Brexit «κατάστρεψε» το Χρηματιστήριο του Λονδίνου – Σε χαμηλό 10 ετών τα IPOs
Οι αρχικές δημόσιες εγγραφές υποχώρησαν στο LSE κατά 62% σε σύγκριση με το 2018
Η αναταραχή που προκάλεσε το Brexit ήταν ιδιαίτερα σκληρή για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (London Stock Exchange – LSE), καθώς οι αρχικές δημόσιες εγγραφές (IPOs) υποχώρησαν φέτος στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ελάχιστες εταιρίες, λίγο περισσότερες από 30, επέλεξαν το LSE για την αρχική δημόσια εγγραφή του, βάσει των στοιχείων του ίδιου του χρηματιστηρίου.
Πρόκειται για πτώση κατά 62% σε σύγκριση με το 2018 για το εν λόγω χρηματιστήριο, ενώ η συνολική πτώση στις αρχικές δημόσιες εγγραφές σε παγκόσμιο επίπεδο έφθασε στο 19% από την αρχή του 2019.
Άλλωστε και ο δείκτης FTSE 100 αν και έχει ακολουθήσει καλή πορεία από την αρχή του 2019, έχοντας εμφανίσει κέρδη 13%, σαφώς υπολείπεται σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς για παράδειγμα ο γερμανικός DAX 30 έχει ενισχυθεί 26%, ενώ απέχει ακόμη περισσότερο από το 28% που έχει σημειώσει ο αμερικανικός S&P 500.
Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του LSE η βρετανική αγορά έχει καταστεί λιγότερο ελκυστική για τις αρχικές δημόσιες εγγραφές, τόσο εξαιτίας του Brexit όσο και εξαιτίας των πιο αυστηρών κανόνων που ισχύουν στη Βρετανία αναφορικά με την εταιρική διακυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης