Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό επτά εβδομάδων ο χρυσός - Στο +0,15% και τα 1.516,65 δολ.

tags :
Σε υψηλό επτά εβδομάδων ο χρυσός - Στο +0,15% και τα 1.516,65 δολ.
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Νοεμβρίου
Κέρδη σημείωσε σήμερα Παρασκευή (27/12) ο χρυσός, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων, εν μέσω πτώσης του αμερικανικού δολαρίου έναντι του γεν Ιαπωνίας.
Συγκεκριμένα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 είχε άνοδος της τάξεως του +0,15% στα 1.516,65 δολ. ανά ουγγιά.
Image
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 5 Νοεμβρίου του 2019, ενώ τα συνολικά κέρδη για το τρέχον έτος ανέρχονται μέχρι στιγμής στο 16%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ανοδική πορεία του χρυσού ενδέχεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα υπογράψουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας.
«Το χρυσό και το ασήμι ενισχύονται εν μέσω αναμονής για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και τις διαδικασίες της παραπομπής Trump», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της Insignia Consultants, Chintan Karnani, διευκρινίζοντας ότι «η ζήτηση για φυσικό χρυσό εξακολουθεί να υπολείπεται της επενδυτικής ζήτησης για τον χρυσό».
«Οι αξιωματούχοι τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα δηλώνουν ότι η εμπορική συμφωνία θα υπογραφεί σύντομα», επεσήμανε ο κ. Karnani, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο χρυσός και το ασήμι θα υποχωρήσουν μόνο όταν υπογραφεί η εμπορική συμφωνία και δημοσιευθούν οι λεπτομέρειες».
Σε ανοδική πορεία κινήθηκε και το παλλάδιο, σημειώνοντας κέρδη +0,42% στα 1.876,50 δολάρια.
Αντίθετα πιέσεις δέχθηκαν τόσο ο άργυρος όσο και η πλατίνα.
Πιο συγκεκριμένα ο άργυρος υποχώρησε -0,56% στα 17,89 δολάρια, ενώ η πλατίνα κινήθηκε -0,41% χαμηλότερα στα 955 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης