Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία μπαίνει στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων

Η Τουρκία μπαίνει στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων
Η κυβέρνηση της Τουρκίας παρουσίασε το σχέδιο για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων αποκλειστικά εγχώριας κατασκευής
Να παράγει έως και 175.000 οχήματα ετησίως σχεδιάζει η Τουρκία, στο πλαίσιο του σχεδίου της για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξ ολοκλήρου στη χώρα, που παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan σήμερα (26/12), προσελκύοντας επενδύσεις 3,7 δισ. δολαρίων σε βάθος 13 ετών.
Το σχέδιο για την παραγωγή αυτοκινήτου αποκλειστικά εγχώριας κατασκευής είναι εδώ και πολύ καιρό στόχος του Erdogan και του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ προκειμένου η χώρα να εμφανιστεί ως σημαντική οικονομική δύναμη των αναδυόμενων αγορών.
Η Τουρκία είναι ήδη μεγάλος εξαγωγέας προς την Ευρώπη οχημάτων που κατασκευάζονται στην εγχώρια αγορά από εταιρίες όπως οι Ford, Fiat Chrysler, Renault, Toyota και Hyundai.

Το νέο πρόγραμμα θα έχει κρατική υποστήριξη

Το νέο πρόγραμμα, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, θα λάβει κρατική στήριξη, όπως φοροαπαλλαγές, ενώ θα συστηθεί μια μονάδα παραγωγής στο κέντρο της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Μπούρσα (Προύσα) της βορειοδυτικής Τουρκίας, σύμφωνα με προεδρική απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Πέντε μοντέλα του αυτοκινήτου θα παραχθούν από 4.000 και πλέον εργαζόμενους, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενώ η κυβέρνηση έχει εγγυηθεί ότι θα αγοράσει 30.000 οχήματα έως το 2035.
Ο Erdogan αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σχέδιά του τον Νοέμβριο του 2017 για να κυκλοφορήσει στην αγορά έως το 2021 ένα αυτοκίνητο που θα έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στην Τουρκία.
Η κοινοπραξία, που ονομάζεται Turkey's Automobile Initiative Group (TOGG), συστήθηκε στα μέσα του 2018 από πέντε βιομηχανικούς ομίλους: τον όμιλο Anadolu, τον BMC, τον όμιλο Kok, τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας Turkcell και τη Zorlu Holding, μητρική της εταιρίας κατασκευής τηλεοράσεων Vestel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης