Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπουρκίνα Φάσο: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση σε στρατιωτική βάση

Μπουρκίνα Φάσο: Το  ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση σε στρατιωτική βάση
Ένα μέλος του ISIS ανατίναξε παγιδευμένο αυτοκίνητο μέσα στη στρατιωτική βάση και κατόπιν οι στρατιώτες του χαλιφάτου επιτέθηκαν στη βάση (…), σκοτώνοντας επτά ανθρώπους
Το Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική (ISWAP) ανέλαβε σήμερα 27/12 την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη 24/12, στη στρατιωτική βάση Αρμπίντα της Μπουρκίνα Φάσο, όπου σκοτώθηκαν επτά στρατιωτικοί, όπως ανέφερε το SITE Intelligence, ένας αμερικανικός οργανισμός που παρακολουθεί τις εξτρεμιστικές οργανώσεις στο διαδίκτυο.
Ωστόσο, το ISWAP δεν ανέλαβε την ευθύνη και για τον θάνατο 35 αμάχων –οι 31 ήταν γυναίκες– που σκοτώθηκαν την ίδια ημέρα στην πόλη Αρμπίντα.
Σύμφωνα με την τζιχαντιστική οργάνωση, ένα μέλος της ανατίναξε παγιδευμένο αυτοκίνητο μέσα στη στρατιωτική βάση και «κατόπιν οι στρατιώτες του χαλιφάτου επιτέθηκαν στη βάση (…) επί πολλές ώρες», σκοτώνοντας επτά ανθρώπους.
Το ISWAP είναι ένα παρακλάδι της νιγηριανής εξτρεμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.
Η επίθεση στην Αρμπίντα, μια αγροτική κοινότητα της επαρχίας Σουμ, στη βόρεια Μπουρκίνα, ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης από περισσότερους από 200 βαριά οπλισμένους άνδρες που επέβαιναν σε ημιφορτηγά και μοτοσικλέτες, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίθεση στη βάση, άλλοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων.
Επρόκειτο κατά κύριο λόγο για εκτοπισμένους που είχαν καταφύγει στην Αρμπίντα, είπε μια άλλη πηγή.
Έξι άμαχοι και 20 στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή.
Ο στρατός ανέφερε ότι σκότωσε «80 τρομοκράτες».
Οι επιθέσεις που διαπράττονται με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα στην Μπουρκίνα Φάσο αποδίδονται κατά κύριο λόγο σε ένοπλες τζιχαντιστικές ομάδες, που κάποιες συνδέονται με την Αλ Κάιντα και άλλες με το Ισλαμικό Κράτος. Από το 2015, έχουν σκοτωθεί σε τέτοιες επιθέσεις περίπου 750 άνθρωποι ενώ 560.000 έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης