Τελευταία Νέα
Πολιτική

Όθωνας (ΚΙΝΑΛ): Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα επικοινωνιακά πυρά της για να δημιουργήσει μια εικόνα δήθεν ορθολογικής κανονικότητας

Όθωνας (ΚΙΝΑΛ): Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα επικοινωνιακά πυρά της για να δημιουργήσει μια εικόνα δήθεν ορθολογικής κανονικότητας
"Οι πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑ: Άλαλα γιουσουφάκια για ένα πολιτικό ξεροκάματο", δηλώνει ο Μ. Όθωνας
«Η κυβέρνηση παράγει και καταναλώνει μανιωδώς δημοσκοπήσεις και χρησιμοποιεί τα ισχυρά επικοινωνιακά πυρά που εξακολουθεί να διαθέτει για να δημιουργήσει μια εικόνα δήθεν ορθολογικής κανονικότητας», δηλώνει ο Μανώλης Όθωνας, μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής  και διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΚΑΡΦΙ».
«Στην σκιά όμως αυτής εικονικής πραγματικότητας ξεδιπλώνει την πολιτική της», προσθέτει, σχολιάζοντας την μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «επιλογές που χαρακτηρίζουν διαχρονικά την πολιτική παράδοση της δεξιάς συντηρητικής παράταξης. Κομματισμός, συγκεντρωτισμός, αυθαιρεσία, προστασία των ισχυρών, κοινωνική αναλγησία. Όλα δηλαδή όσα περιμέναμε όσοι δεν είχαμε τυφλωθεί από τα μεταρρυθμιστικά καθρεφτάκια που μοίραζαν ως αντιπολίτευση και την δικαιολογημένη απέχθεια στο αποκρουστικό πρόσωπο του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Μ. Όθωνας επισημαίνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματίζεται σε ένα ιδεολογικά ασπόνδυλο και πολιτικά άμορφο υβρίδιο που όμως παραμένει προσκολλημένο σε παρωχημένες ιδεοληπτικές εμμονές», συμπληρώνοντας πως «ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί ζωτικό πολιτικό χώρο για την πραγματικά προοδευτική παράταξη, το Κίνημα Αλλαγής».
Για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής στο άμεσο μέλλον και τις προτεραιότητες το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού σημειώνει ότι συμμερίζεται την άποψη ότι το κόμμα «είναι μια δεξαμενή γεμάτη ιδέες, προτάσεις, προγραμματικές θέσεις αλλά δεν έχει τα δίκτυα να τις μεταφέρει στον κόσμο που διψά σε ένα περιβάλλον πολιτικής ξηρασίας από την άγονη αντιπαράθεσης ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει ότι προτεραιότητα «είναι να δημιουργήσουμε και να λειτουργήσουμε τα δίκτυα αυτά.
Να φτάσει το μήνυμα μας παντού αλλά και να ακούσουμε το μήνυμα των απλών ανθρώπων που ήταν πάντα το στήριγμα μας γιατί ένιωθαν ότι αυτή την παράταξη είναι το αποκούμπι τους. Να σπάσουμε το επικοινωνιακό απαρτχάιντ που συντηρεί και αναπαράγει τον πολιτικό διπολισμό πνίγοντας και διαστρεβλώνοντας τη δική μας φωνή».
Προσθέτει πως η λειτουργία των τομέων πολιτικής, η αναβάθμιση της πολιτικής λειτουργίας των συλλογικών οργάνων μας σε όλη την Ελλάδα, το ψηφιακό κόμμα , η Συνδιάσκεψη του Μαρτίου, το ιδρυτικό συνέδριο της νεολαίας μας είναι τα μέσα που θα υπηρετήσουν αυτόν το σκοπό.
Κληθε΄ςι να σχολιάσει την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Κώστα Σημίτη και του Πάνου Σκουρλέτη στον Γιώργο Παπανδρέου, υπογραμμίζει ότι «και τα δύο κορυφαία αυτά στελέχη εξέφρασαν την άποψη τους με απόλυτη συνέπεια και ως προς το περιεχόμενο και ως προς το ύφος και το ήθος των διατυπώσεων που χρησιμοποιήσαν.
Αυτοί ήταν και τόσοι είναι».
Κατά τον ίδιο, «η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - προεξέχοντος του αρχηγού τους - έκαναν πολιτική καριέρα υβρίζοντας και συκοφαντώντας την παράταξη μας, τον κόσμο μας, τα στελέχη μας και βέβαια τους εκάστοτε Προέδρους μας.
Απλά ανέχονται να συνυπάρχουν με όσους καταδέχονται να μεταπηδήσουν στην αυλή τους και να γίνουν άλαλα γιουσουφάκια τους, για ένα πολιτικό ξεροκόμματο».
Τέλος, σε ερώτηση για το εάν το ΚΙΝΑΛ θα προτείνει πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που η πρόταση Μητσοτάκη δεν καλύπτει το κόμμα, ο Μ. Όθωνας απαντά πως η συζήτηση περί πολιτικών και μη πολιτικών προσώπων είναι προσχηματική και «προετοιμάζει το έδαφος για την ενδεχόμενη προσγείωση του κ. Μητσοτάκη σε επιλογές που υπαγορεύονται από τις εσωκομματικές πιέσεις που εντείνονται στο παρασκήνιο και εκδηλώνονται ολοένα και περισσότερο και στο προσκήνιο».
«Εμείς ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι με βάση την πολιτική παράδοση και ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει πολιτική αναφορά στη ευρύτερη προοδευτική παράταξη.
Για λόγους πολιτικής ευστάθειας και διαμόρφωσης των προϋποθέσεων συνεννόησης και συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για τα μεγάλα και κρίσιμα θέματα της χώρας.
Αν ο κ. Μητσοτάκης τελικά «ρυμουλκηθεί» στα αβαθή νερά μιας στενής κομματικής επιλογής εμείς θα έχουμε την δική μας πρόταση», συμπληρώνει.
«Η παράταξη μας έχει το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα να διαθέτει επιλογές και από το χώρο της πολιτικής αλλά και διακεκριμένων προσωπικοτήτων που μπορούν υπηρετήσουν με απόλυτη επάρκεια το κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα», καταλήγει ο Ν. Όθωνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης