Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Η αστυνομία συνέλαβε περίπου 12 διαδηλωτές σε εμπορικό κέντρο

Χονγκ Κονγκ: Η αστυνομία συνέλαβε περίπου 12 διαδηλωτές σε εμπορικό κέντρο
Πολλά μαγαζιά έκλεισαν και οι πελάτες έφυγαν γρήγορα από το εμπορικό κέντρο
Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε περίπου δώδεκα διαδηλωτές και έκανε χρήση σπρέι πιπεριού σε εμπορικό κέντρο, όπως μεταδίδει το Reuters, για να διαλύσει μια διαμαρτυρία.
Oι διαδηλωτές έχουν βάλει τελευταία στο στόχαστρό τους τα εμπορικά κέντρα, κι έτσι περίπου 100 άτομα ντυμένα στα μαύρα και φορώντας και μάσκες έκαναν πορεία το Σάββατο 28/12 στο Sheung Sui, φωνάζοντας "γυρίστε στην Κίνα".
Το Sheung Sui που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Κίνα και την πόλη Shenzen είναι δημοφιλές για το "παράλληλο εμπόριο", όπως λέγεται, με μεγάλες ποσότητες αφορολόγητων αγαθών να αγοράζονται στο Χονγκ Κονγκ και να μεταπωλούνται στην Κίνα.
Οι Κινέζοι έμποροι έχουν μπει στο στόχαστρο των διαδηλωτών του Χονγκ Κονγκ, που τους κατηγορούν για τον υπερπληθυσμό και για την άνοδο των τιμών σε προϊόντα και ενοίκια.
"Ο στόχος μας είναι να κλείσουν τα μαγαζιά και να φύγουν οι καταστηματάρχες που κάνουν παράλληλο εμπόριο" ανέφερε η 17χρονη Kelly, που φορούσε μία μάσκα στο πρόσωπό της.
Η αστυνομία έριξε έναν διαδηλωτή στο έδαφος και τον ψέκασε και με σπρέι πιπεριού, πριν του περάσει χειροπέδες.
Πολλά μαγαζιά έκλεισαν και οι πελάτες έφυγαν γρήγορα από το εμπορικό κέντρο.
Οι διαδηλώσεις άρχισαν πριν από έξι μήνες με αφορμή ένα νομοσχέδιο που προέβλεπε την έκδοση κατηγορούμενων για να δικαστούν στην Κίνα και γρήγορα εξελίχθηκαν σε ένα ευρύτερο κίνημα, που ζητούσε περισσότερη δημοκρατία.
Πλέον προγραμματίζονται διαδηλώσεις και για την Πρωτοχρονιά με πολύ κόσμο να είναι θυμωμένος με την αχρείαστη χρήση βίας από την αστυνομία και να ζητάει να γίνει ανεξάρτητη έρευνα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης