Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το φιλόδοξο σχέδιο της Σερβίας – Θα δαπανήσει 14 δισεκ. ευρώ για την ενίσχυση της ανάπτυξης

Το φιλόδοξο σχέδιο της Σερβίας – Θα δαπανήσει 14 δισεκ. ευρώ για την ενίσχυση της ανάπτυξης
Το σχέδιο έρχεται πριν από τις εθνικές εκλογές που αναμένονται στα τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου
H Σερβία σκοπεύει να δαπανήσει περί τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της, Aleksandar Vucic μεταξύ των ετών 2020 -=2025 για να ενισχύσει το βιοτικό επίπεδο και να βελτιώσει τις υποδομές της, ώστε να ανταποκρίνονται στα πρότυπα της ΕΕ.
Το σχέδιο έρχεται πριν από τις εθνικές εκλογές που αναμένονται στα τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου, ενώ ο Vucic και το κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα του αντιμετωπίζουν συνεχείς διαδηλώσεις και σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία εμπλέκονται ανώτεροι αξιωματούχοι, παρατηρεί το Reuters.
«Έχουμε μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης, η οποία είναι ήδη αρκετά καλή», δήλωσε ο Βούτσιτς μετά την παρουσίαση του προγράμματος στο οποίο συνέβαλε η Παγκόσμια Τράπεζα και το οποίο προβλέπει επενδύσεις ύψους περίπου 9 δισ. ευρώ σε υποδομές όπως οδικές και σιδηροδρομικές.
Οι υπόλοιπες επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από δανεισμό, θα κατευθυνθούν σε έργα που περιλαμβάνουν προστασία του περιβάλλοντος, νοσοκομεία, σχολεία και μέτρα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, όπως η μείωση της γραφειοκρατίας.
Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο στοχεύει επίσης στην αντιμετώπιση της φυγής εργαζομένων προς τη Δύση, οι μισθοί του δημόσιου τομέα αναμένεται να ανέλθουν σε 900 ευρώ το μήνα έως το τέλος του 2025 από 500 ευρώ.
Οι συντάξεις θα αυξηθούν σε περίπου 440 ευρώ από 225 σήμερα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης