Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μίνι ανασχηματισμός στην Ιταλία - Επίθεση Conte σε Salvini για τις διαρροές γερουσιαστών στη Lega

Μίνι ανασχηματισμός στην Ιταλία - Επίθεση Conte σε Salvini για τις διαρροές γερουσιαστών  στη Lega
Σε δυσχερή θέση ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ιταλία
Σε μίνι - ανασχηματισμό προχώρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Guiuseppe Conte μετά την παραίτηση του υπουργού Παιδείας τις προηγούμενες μέρες.
Σε μία τρίωρη συνέντευξη Τύπου ο Conte κατηγόρησε τον ηγέτη της Lega Matteo Salvini για «ύπουλη» πολιτική συμπεριφορά και απηύθυνε έκκληση για ενότητα στα κόμματα, που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό.
«Η πολιτική δεν χρειάζεται συγκρούσεις. Η πολεμική και η επιμονή στις διαφορές δεν μας βοηθούν», δήλωσε ο Conte αναφορικά με τις συχνές διαμάχες μεταξύ του κινήματος των Πέντε Αστέρων, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) και των μικρότερων κεντρώων και αριστερών κομμάτων.
Ο Conte επίσης ανακοίνωσε, πως διαιρείται στα δύο το υπουργείο Παιδείας μετά την παραίτηση του υπουργού Lorenzo Fioramonti λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Στη θέση του Fioramonti, υπουργός Παιδείας με αντικείμενο τα σχολεία  τοποθετήθηκε η Lucia Azzolina, προερχόμενη επίσης από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.
Επίσης τοποθετήθηκε ο τεχνοκράτης Gaetano Manfredi, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Νάπολης, ως υπουργός πανεπιστημίων και έρευνας.
Τρεις γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων εγκατέλειψαν το Κίνημα αυτό το μήνα για να ενταχθούν στη Lega του Salvini.
Τέλος ορισμένοι πολιτικοί λένε ότι και άλλοι βουλευτές από το ολοένα και πιο διαιρεμένο κίνημα είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν σε μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα με επικεφαλής τον Fioramonti αλλά πιστοί στον Conte.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης