Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιράκ: Οι εξαγωγές πετρελαίου δεν θα επηρεαστούν από την κατάληψη της Νασιρίγια

Ιράκ: Οι εξαγωγές πετρελαίου δεν θα επηρεαστούν από την κατάληψη της Νασιρίγια
Το Ιράκ θα χρησιμοποιήσει πρόσθετα πετρελαϊκά αποθέματα  από τη Βασόρα για να αντισταθμίσει τις απώλειες της Νασιρίγια
Η μεταβολή της παραγωγής πετρελαίου στις εγκαταστάσεις της Νασιρίγια το Σάββατο (28/12) από την εισβολή διαδηλωτών δεν θα επηρεάσει τις εξαγωγικές και παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας, ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο του Ιράκ.
Το Ιράκ θα χρησιμοποιήσει πρόσθετα πετρελαϊκά αποθέματα  από τη Βασόρα για να αντισταθμίσει τις απώλειες της Νασιρίγια όπου η παύση των δραστηριοτήτων είναι προσωρινή, ανέφερε η ίδια πηγή, σύμφωνα με το Reuters.  
Ένας ανώτερος διευθυντής της κρατικής εταιρείας Basra Oil Co. δήλωσε ότι μπορεί να αυξήσει την παραγωγή από το νότιο τμήμα του Majnoon και άλλα πετρελαιοφόρα κοιτάσματα που εκμεταλλεύεται η κρατική επιχείρηση.
Το περιστατικό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι διαδηλωτές έχουν κλείσει ένα ολόκληρο πετρελαϊκό πεδίο, αν και έχουν παρεμποδίσει εισόδους σε διυλιστήρια και λιμάνια και στο παρελθόν.
Δεν υπάρχουν ξένες εταιρείες στην εκμετάλλευση του πετρελαίου της Νασιρίγια και κρατικοί όμιλοι διαχειρίζονται τις επιχειρήσεις.
Οι εργασίες παραγωγής στη Νασιρίγισα, η οποία παράγει 80.000-85.000 βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα (bpd), σταμάτησαν καθώς διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους και παρεμπόδισαν εργαζόμενους να φτάσουν στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης