Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Αναστάσιος Μαρίνος

tags :
Έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Αναστάσιος Μαρίνος
Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών  Αναστάσιος Μαρίνος
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Αναστάσιος Μαρίνος.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 (3μ.μ.). στο Α' κοιμητήριο Αθηνών.
Ο Αν. Μαρίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934, περάτωσε τις μαθητικές σπουδές του στο Βαρβάκειο Λύκειο και σπούδασε νομικά και θεολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ανακηρύχθηκε αριστούχος Διδάκτωρ Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα διατριβής «Η θρησκευτική Ελευθερία» και επίτιμος διδάκτωρ Θεολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Κατά τα έτη 1959-1963 δικηγόρησε στην Αθήνα, ενώ το 1963 διορίστηκε κατόπιν διαγωνισμού, στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως εισηγητής και το 1970 προήχθη σε πάρεδρος, το 1979 σε σύμβουλος Επικρατείας και το 1993 προήχθη σε αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Παράλληλα, ασχολήθηκε και με την θεωρία του δικαίου, ανακηρύχθηκε το 1972 από τη Νομική Σχολή Αθηνών διδάκτωρ, με τον βαθμό "άριστα", ενώ μετεκπαιδεύθηκε (1977-1978) στη Γαλλία όπου παρακολούθησε τις εργασίες του Γαλλικού Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως και μαθήματα Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II και μαθήματα Κανονικού Δικαίου στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου.
Ήταν αριστούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Διετέλεσε πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και του Ειδικού Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας, πρόεδρος του Πρωτοβαθμίου και μέλος του Δευτεροβαθμίου Δικαστηρίου Σημάτων, πρόεδρος στην Εταιρεία Διοικητικών Μελετών, αλλά  και ειδικός επιστημονικός σύμβουλος παρά τη Ιερά Συνόδω της Εκκλησίας της Ελλάδος μέχρι τον θάνατο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.
Σε ανταμοιβή του επιστημονικού του έργου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος του απένειμε το οφφίκιον του 'Αρχοντος Μεγάλου Πρωτεκδίκου.
Πλούσιο είναι και το συγγραφικό του έργο.
Σήμερα η κόρη του, Κασσιανή Μαρίνου, είναι σήμερα πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης